Sterrenkok Richard Ebbekus serveert maaltijden op vluchten van KLM

Sterrenkok Richard Ebbekus serveert maaltijden op vluchten van KLM

Vorig artikel Volgend artikel

We schreven onlangs nog over de vaak niet zo lekkere maaltijden die je in vliegtuigen krijgt voorgeschoteld. Maar goed nieuws, daar gaat verandering in komen! Of in ieder geval op een aantal intercontinentale Business Class van KLM. Luchtvaartmaatschappij KLM heeft namelijk een sterrenkok weten te strikken voor het serveren van heerlijke gerechten aan boord van hun vliegtuigen.

Richard Ekkebus is deze sterrenkok. Hij is culinair directeur zoals dat zo mooi heet, van restaurant Amber in vijfsterren hotel ‘The Landmark Mandarin Oriental’ in Hongkong. Richard Ebbekus is een van de beste 50 chefs ter wereld en kreeg 4 keer twee Michelinsterren.

Schermafbeelding 2012-12-05 om 13.29.10.png

Reis je binnenkort Business Class met KLM (wel intercontinentaal), dan kun je aan boord kiezen van het menu van sterrenkok Richard Ekkebus. Tot eind september 2013 serveert KLM zijn maaltijden op alle KLM-vluchten vanuit Amsterdam. De gerechten zijn geïnspireerd op de klassieke Franse keuken, gecombineerd met invloeden van de minimalistische kookstijl van Azië. Daarnaast stelde Richard een speciaal menu samen voor KLM-vluchten vanuit zijn thuisstad Hongkong.

Op de kaart bij KLM: een hertenstoofpotje of kabeljauw met kerrie in een kokos-limoensaus. Het klinkt in ieder geval heerlijk!

Bart Teulings

Bart is fotograaf en gek op reizen. Zijn favoriete bestemmingen zijn Noorwegen, IJsland, Finland maar ook Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Hij maakt...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies