Algemeen11.10.2014

10 dingen die je weer kunt doen omdat het herfst is


Films kijken, warme chocolademelk en lange wandelingen

Nu de herfst weer is aangebroken besef je pas wat een fijn jaargetijde dat eigenlijk is! Daarom de 5 leukste dingen die je weer kunt doen omdat het herfst is!

1. Een strandwandeling maken!

Er is geen fijner moment om een strandwandeling te maken, dan in de herfst. In het najaar is het weer wat kouder en mag je die fijne warme winterjas weer uit de kast halen. Trek een paar lekker schoenen aan waar je een flink stuk op kunt wandelen en maak op zaterdag- of zondagmiddag een hele lange strandwandeling. Onderweg niet vergeten te stoppen voor warme chocolademelk mét slagroom.

2. Open haard aan!

Als het buiten donker en koud is, is het binnen in huis extra gezellig. De kaarsjes mogen weer aan en natuurlijk ook de open haard. Niet omdat het zo koud is dat je echt moet opwarmen bij de haard, maar vooral omdat het dan zo gezellig wordt in huis.

3. Snert eten!

Wachten tot het echt winter is? Hell no, zodra de klok is verzet mag je je in de keuken weer uitleven met hutspot, snert, boerenkoolstamp en rookworst.

4. Warme drankjes drinken!

Het seizoen van de glühwein, warme chocolademelk met slagroom en liters thee is weer geopend, yes!

5.Genieten van de natuur!

In de zomer is er niet zoveel aan, aan de natuur. Maar in het najaar is de natuur echt op haar mooist! Bomen krijgen prachtige rode en oranje herfstkleuren en je komt weer kastanjes, hazelnoten en paddestoelen tegen.

6.De wintersport boeken!

Dat het herfst is, betekent iets heel belangrijks: de wintersport komt nu écht dichtbij en mag weer geboekt worden. Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Zwitersland, waar ga jij dit jaar skiën?

7. Geurkaarsen!

In de zomer is het zonde om je dure geurkaarsen aan te steken, want dan heb je er maar weinig plezier van omdat je toch vaak buiten bent. Maar vanaf oktober kunnen de geurkaarsen weer aan. Heb je meteen een goede reden om lekker de hele avond thuis om de bank te blijven zitten.

8. Films en series kijken!

In het voorjaar komt het er niet zo vaak van, om een goede film te kijken of een nieuwe serie te gaan volgen. Maar nu kan dat weer! Regenachtige avonden en weekenden vragen om goede films en series. Homeland seizoen 3 is overigens ook weer begonnen!.

9. De hele dag in bed blijven!

In het voorjaar en de zomer durf je het vaak niet aan om de hele dag in bed te blijven liggen, zeker niet wanneer het mooi weer is. Dan wil je erop uit en leuke dingen doen. Maar niet in de herfst en al helemaal niet wanneer het regent. Dan wil je het liefst de hele dag in je bed blijven liggen. Het mag weer!

10. Snoepen!

De pepernoten liggen weer in de winkel (ja, ook die met chocolade), je krijgt weer zin in speculaas, gevulde koeken en vers gebakken appeltaart. De herfst is hét snoepseizoen bij uitstek. Enjoy!

Foto credits: Fotolia.com.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.