Algemeen15.12.2010

Bezuinigingstips voor een fantastische jaarwisseling in Londen!


Een jaarwisseling in eigen land is leuk, maar het kan nog véél leuker! In Londen bijvoorbeeld! Om het ook financieel aantrekkelijk te maken om de jaarwisseling in Londen te vieren, geeft online reisbureau Expedia kostenbesparende tips.

1. Neem een hotel buiten de stad
Boek in plaats van een hotel in het centrum dichtbij verschillende uitgaansgelegenheden, een hotel buiten het centrum. Omdat de ligging over het algemeen minder populair is, worden deze hotels vaak goedkoper aangeboden. En geen zorgen om vervoer naar het feestgedruis, want de metro rijdt heel de nacht door.

2. Neem de metro in plaats van een taxi
Het openbaar vervoersnetwerk van Londen sluit goed op elkaar. Met name reizen met de metro is populair. Vanaf verschillende luchthavens binnen en buiten de stad is er een directe verbinding met de metro of trein. Tijdens de nieuwjaarsnacht rijdt de metro heel de nacht door, en brengt feestgangers naar hartje Londen. De prijzen van de tickets zijn vergelijkbaar met de Nederlandse tarieven. Wie van meerdere netwerken gebruik wil maken, koopt een Oyster Visitor Card. De kaart werkt als een soort OV-chipkaart en biedt daarom de laagste prijs voor elke trip.

3. Bezoek gratis evenementen
Er zijn in Londen verschillende privéfeesten met dure entreekaarten. Maar zoek op internet uit waar de gratis evenementen zijn met oud & nieuw en voorkom zo dat je veel geld uitgeeft aan een duur feest. Op veel verschillende locaties in de stad wordt flink vuurwerk afgestoken. Goed uitzicht heb je vanaf de South Bank, ten zuiden van de Theems, dichtbij de London Eye.

4. Gebruik Hotel View van Expedia
Expedia Hotel View combineert de Google Street View technologie met de actuele Expedia hotelgegevens zodat klanten een betere indruk krijgen van de geselecteerde accommodatie, alvorens te boeken. Maar de service kan ook worden gebruikt om te kijken welke restaurants en bars in de buurt zitten, zodat voor vertrek een eventuele tafelreservering gemaakt kan worden en je niet voor onverwachte uitgaven komt te staan. Hotel View geeft tevens de dichtstbijzijnde winkels weer die bijvoorbeeld 24/7 geopend zijn. Handig voor de laatste aankopen.

5. Gebruik zoekfilters
Aan de hand van de zoekmodules op Expedia.nl, Hotelvoorkeuren, kan de consument per wens en faciliteit aangeven of het voor hem of haar belangrijk is. Hierdoor krijgt de klant een zeer afgewogen zoekresultaat, waarin alle resultaten worden gerangschikt. Zo is het mogelijk om gratis vervoer van en naar de luchthaven aan te geven of uitsluitend de hotels weer te geven die gratis ontbijt bieden. Op nieuwjaarsdag zijn veel eetgelegenheden gesloten. Ontbijten in het hotel, eventueel direct bij terugkeer in het hotel, is daarom een goede oplossing.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.