Algemeen09.02.2011

Bezoekersrecord EmigratieBeurs: emigreren is populair!


De 15e EmigratieBeurs (12 en 13 februari Expo Houten) is nu al verzekerd van een absoluut bezoekersrecord. Tot nu toe werd via internetverkoop al 15% meer tickets verkocht, dan het totaal aantal bezoekers van vorig jaar. Er worden nu meer dan 11.000 bezoekers verwacht.

Belangstelling om te emigreren neemt ieder jaar weer toe. Uit de bevolkingsteller van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat dagelijks 305 inwoners van Nederland naar het buitenland verhuizen. De verwachting is dat dit cijfer in de toekomst zal toenemen tot 357 per dag. Onderzoek van het NIDI (Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut) toont aan dat avontuur, rust, ruimte, natuur en veiligheid als belangrijke redenen om te emigreren worden genoemd. Emigranten storen zich in steeds hogere mate aan bevolkingsdichtheid, files, kosten voor levensonderhoud, criminaliteit en de maatschappelijke problemen rondom de multiculturele samenleving.
 
Voor mensen die belangstelling hebben in wonen, werken, scholing/stage en ondernemen in het buitenland is de EmigratieBeurs hét startpunt. De tweedaagse beurs maakt alle voordelen van emigratie inzichtelijk. Dat doet het met ondersteuning van ruim driehonderd bedrijven, buitenlandse regio’s organisaties  en ruim 80 presentaties die in 7 zalen worden gegeven.
 
Totaal bijna 1 miljoen vacatures aangeboden op de EmigratieBeurs
Ruim 90 vacatures per bezoeker, man én vrouw, wachten op de beurs op invulling. Ook meer gespecialiseerde beroepsgroepen vinden hun weg naar het buitenland via de EmigratieBeurs. Zo geven Zweedse regio’s presentaties aan huisartsen, dierenartsen en IT personeel. En zijn de Franse regio’s Bourgogne en de Auvergne, maar ook landen als Australië en Nieuw Zeeland op zoek naar medisch personeel. Agrariërs kunnen zich oriënteren op het Agrarische plein voor bijvoorbeeld Canada.
 
De EmigratieBeurs wordt zaterdag 12 februari om 10.00 uur geopend door Håkan Emsgård, de Zweedse ambassadeur in Nederland. Meer hoogwaardigheidsbekleders weten de weg naar de EmigratieBeurs te vinden. Zo zal Carla Peijs, Commissaris der Koningin in Zeeland, zaterdag om 11.00 uur op de beurs de website zeeuwsvlaanderendatwerkt.nl officieel lanceren.
 
Vanaf station Houten rijdt een gratis pendelbus. De toegangsprijs voor de EmigratieBeurs bedraagt € 15,- aan de kassa, of € 10,- bij voorregistratie via emigratiebeurs.nl.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.