Algemeen10.02.2011

Op vakantie is goed voor je relatie!


Op vakantie gaan is goed voor je relatie. Zo’n 25% van de vakantiegangers heeft dan meer zin in seks. De kans op een huwelijksaanzoek is dan 1 op 7, en bijna de helft heeft moeite de partner na de vakantie weer minder te zien. Samen op vakantie gaan is daarmee een goede investering in de relatie. Dit blijkt uit een enquête van Vakantie.nl onder meer dan 3.000 respondenten naar wat voor effect vakantie heeft op je relatie.

Op vakantie ben je als partner ook minder gestrest (32%) en……. romantischer (10%)! Eenmaal op de plek van bestemming is de kans op een huwelijksaanzoek 1 op 7, blijkt uit het aantal op vakantie ten huwelijk gevraagde respondenten. Voor stellen met kinderen is vakantie een goede opsteker voor de relatie. Meer dan de helft gaat wel eens zonder de kinderen op vakantie. 70% doet dit om eindelijk eens tijd voor elkaar te hebben.

Ondanks dat is niet alles rozengeur en maneschijn op vakantie. Bijna de helft van de Nederlanders vindt op vakantie gaan de ultieme relatie test. De liefdesperikelen beginnen al bij het boeken van de vakantie. 39% heeft vooraf discussie over de bestemming en soort vakantie. Ook de mindere kanten van de partner komen tijdens de vakantie naar boven. Het grootste irritatiepunt is het hebben van verschillende voorkeuren over de invulling van de vakantie, zoals de hele week op het strand zonnen tegenover op excursie gaan.

De meest romantische bestemmingen, ooit bezocht door de respondenten, zijn Toscane, Venetië en Thailand. Voor het opzoeken van romantiek moeten verliefde stelletjes niet naar Alanya gaan. De Turkse badplaats scoort het minst hoog als romantische bestemming. Ook de Ardennen, Hurghada en Nederland worden niet als romantisch bestempeld.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.