Algemeen02.05.2011

Guided by a local: not for tourists just for travellers


guidedbyalocal.jpg
guidedbyalocal.jpg

Guided by a Local: not for tourists but for travelers. Een wereldwijde community van fanatieke reizigers, met gratis tips van locals. Benieuwd hoe het werkt? Lees hieronder de ervaring van Sara.

“Ik heb een reis gemaakt naar Rome, een geweldige stad, en heb daar contact gehad met de local Flavio Piccionie. Flavio heb ik via de site Guided by a Local gevonden. Flavio was mijn echte local-city guide. Hij heeft mij de local spots laten zien die niet in de reisboekjes staan. Zelfs niet in mijn bijbel ‘Lonely planet’.”

“Flavio vond dit zo leuk (hij doet dit overigens helemaal gratis) en heeft mij gevraagd om dit met andere reizigers te delen. Hij is zelf een echte reiziger en vindt hij het leuk om in zijn vrije tijd andere culturen te ontmoeten.

Flavio woont al z’n hele leven in Rome en weet als geen ander de speciale plekjes met de Italiaanse cultuur te vinden die niet de hele wereld al op z’n camera heeft staan. Ik wilde met name het echte lokale leven proeven en ben dol op kunst en parken. Wat voor mij een onvergetelijk ervaring is geweest zijn het bezoek aan de parken in Rome. De parken waar de echte locals zitten. Met Flavio heb ik de parktour gemaakt. Vonden we zelf wel een leuke benaming voor deze originele tour.

We zijn vroeg in de ochtend begonnen in Villa Borghese (in het midden van de stad) en Flavio scoorde een paar heerlijke cappuccino’s om de dag mee te beginnen. Vervolgens richting Villa Sciarra en Villa Pamphili in de middag. Flavio kwam een aantal bekenden tegen en uiteindelijk hebben wij samen met wat vrienden van hem sandwiches gegeten in het park. Dit was precies waar ik naar op zoek was. Je maak dan echt onderdeel uit van het dagelijkse leven. Het werd zelfs zo gezellig dat wij de flessen rode wijn hebben laten vloeien tot aan het begin van de avond. Helaas mag je niet BBQ’en in het park, anders was dit de perfecte afsluiter geweest. Gelukkig wist Flavio nog wel een tentje waar alleen locals komen en waar de pasta met vis beter is dan ik had durven hopen. Kortom: een super ervaring!”

Na het lezen van het verhaal van Sara enthousiast geworden, en wil je ook een keer tips krijgen van een local over Rome? Ga dan naar guidedbyalocal.com/rome.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.