Algemeen05.05.2011

Russen en Amerikanen big spenders!


travelvalley_russen.jpg
travelvalley_russen.jpg

Wij zuinige Nederlanders letten altijd goed op de kleintjes als we een hotelkamer boeken. Te veel betalen, daar houden wij niet van! Maar wie geeft er nu het meeste geld uit aan een hotelovernachting? Dat zijn dus de Amerikanen en Russen! Voor een kamer (over de grens) betaalden zij gemiddeld € 121 per nacht in 2010. Dit blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com. Zuid-Afrikanen spenderen met gemiddeld € 66 het minst aan een overnachting buiten de eigen landsgrenzen.

Nederlandse reizigers betalen gemiddeld € 102 per nacht voor een hotelkamer in het buitenland. Daarmee zitten wij net iets onder het wereldwijde gemiddelde van € 98. In eigen land geven wij nog net iets minder uit voor een hotelkamer: € 98.

Als het gaat om spenden op eigen bodem, dan winnen de Noren en de Singaporese reizigers het. Gemiddeld besteden zij respectievelijk € 136 en € 132 per nacht aan een hotelkamer in eigen land. Reizigers uit India overnachten het voordeligst binnen hun eigen landsgrenzen. Zij betalen gemiddeld slechts € 69 voor een hotelovernachting in het binnenland.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.