Algemeen11.05.2011

Hans Hendriks fietst in 60 dagen langs 60 hotels in de Benelux!


Start_Met_Familie.JPG
Start_Met_Familie.JPG

Zestig dagen genieten van de natuur en bezienswaardigheden in eigen land. Zestig nachten verblijven in luxe hotels en verwend worden met een uitgebreid diner na een lange fietstocht. Wie wil dat nou niet? Zo ook Hans Hendriks en hij was niet de enige…

Ruim 200 fietsliefhebbers reageerden op de oproep van Hampshire Inns, Hotels & ClassicsWie wil 60 dagen lang fietsen langs alle 60 Hampshire Hotels in de Benelux?“. Uit al deze reacties werden acht potentiële kandidaten geselecteerd. Van de acht overgebleven kandidaten is Hans Hendriks gekozen als winnaar. Zijn reis van 60 dagen startte op 1 mei jongstleden, in deze 60 dagen fietst Hans iedere dag van Hampshire hotel naar Hampshire hotel. Hij zal dagelijks foto’s plaatsen en verslag doen van zijn belevenissen onderweg op zijn bloggen via twitter.

 

Hans startte de tocht vanuit zijn woonplaats Leidschendam om vervolgens via Amsterdam naar de Waddeneilanden te fietsen. Vanaf Ameland zal Hans de komende weken zijn tocht zuidwaarts vervolgen en zelfs het plaatsje Nittel aandoen, ten oosten van Luxemburg.

Slapende honden wakker maken? Hans is inmiddels een week onderweg en is, na gemiddeld 80 kilometer per dag te hebben gefietst, zeer enthousiast over alle bijzonderheden. “Of je nu wel of niet al veel van de wereld hebt gezien en overal van hebt genoten, kijk dan ook eens in je schuur of je fiets er nog staat en gebruik die om je eigen land of omgeving te ontdekken. Je zult verbaasd zijn. Geen stress, geen file, geen reistijd, stap op met een leuke route en je avontuur is direct begonnen. De reis is de bestemming. Nederland vanaf de fiets is onvergelijkbaar met wat we normaal zien vanuit de auto. Dit land ligt vol met te ontdekken fietspaden die ver van autowegen afliggen. Ik heb vandaag, midden in de meivakantie, volop genoten van de schoonheid en de rust. Misschien kan ik beter geen slapende honden wakker maken?” Aldus Hans’ blog op de dag dat hij vanaf Leeuwarden naar Ameland fietst.

Volg Hans Hendriks dagelijks! Tijdens de tocht is Hans Hendriks te volgen via zijn persoonlijke blog en via Twitter. De tocht wordt afgelegd op een kwaliteitsfiets van Gazelle. Hans fietst in kleding van kledingmerk AGU. Een deel van de tocht met Hans meefietsen? Kijk op het blog van Hampshire Hotels voor de route en reageer via het contactformulier om Hans een dagje te vergezellen.

Onderweg_Purmerend_Alkmaar.jpg
Onderweg_Purmerend_Alkmaar.jpg
Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.