Algemeen09.05.2011

Vakantiegeld gaat op aan vakantie én schulden


euro\'s.jpg
euro's.jpg

Het grootste gedeelte van het vakantiegeld wordt daadwerkelijk aan de vakantie uitgegeven. 15% geeft het vakantiegeld daarentegen uit aan achterstallige betalingen en schulden. Dat blijkt uit onderzoek van Vakantie.nl onder 3036 bezoekers.

Meer dan de helft heeft van tevoren al een bestemming voor het vakantiegeld en één derde van alle ondervraagden heeft het jaarlijkse extraatje zelfs al één of meerdere keren in gedachten uitgegeven. Ook wordt het geldbedrag door meer dan de helft van de ondervraagden voor een deel weggezet naar de spaarrekening.

Grootste deel van de ‘vakantietaart’
Gemiddeld genomen gaat 60% van het vakantiegeld naar vakantiedoeleinden. Daarvan geeft één op de drie het volledige bedrag uit aan de vakantie en besteedt bijna de helft het grootste deel van het geld uit aan vakantiedoeleinden en het andere deel aan andere doeleinden. Een kwart van alle ondervraagden geeft het vakantiegeld helemaal niet uit aan vakantie.

Uitkijken naar het vakantiegeld
Het merendeel van de ondervraagden weet ook precies wanneer het vakantiegeld wordt gestort en wat de hoogte van het bedrag is. Toch houdt een kwart van de Nederlanders zich niet bezig met het fenomeen vakantiegeld. Zij weten niet wanneer dit gestort wordt en 11% denkt er vooraf niet over na waar zij het geld aan gaan besteden.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.