Algemeen30.09.2011

Frankrijk weer zeer in trek als bestemming voor tweede huis


De verkoop van tweede huizen in Frankrijk heeft een paar jaar in een dip gezeten. De economische crisis zorgde niet alleen voor een prijsdaling, maar vooral voor een afwachtende houding onder potentiële kopers van die lieftallige boerderijtjes en karakteristieke dorpshuizen. Inmiddels maakt Frankrijk een comeback zeggen de experts, en meer en meer Franse bedrijven krijgen oog voor de interessante Nederlandse doelgroep.

Vanaf vandaag (30 september) start weer de Second Home Beurs in de Jaarbeurs in Utrecht (van 10.00 tot 17.00 uur),d ie loopt tot en met 2 oktober. Frankrijk is voor Nederlanders nog steeds het meest populaire land om een huis te kopen. Daarom tijdens deze beurs speciale aandacht voor een tweede huis in Frankrijk.

Stefanie Aliwell van de Frans-Nederlandse Kamer van Koophandel: “De meeste Nederlanders die een tweede huis zoeken kijken simpelweg naar de Dordogne of de Provence en als ze het kunnen betalen naar de Côte d’Azur. Maar er zijn natuurlijk tal van andere regio’s die erg de moeite waard zijn, met bovendien veel beter betaalbare huizen. Zelf vind ik Bretagne en Normandië zeer de moeite waard, maar ook het zuidwesten, het gebied aan de Atlantische kust. Het is er schitterend en een stuk rustiger dan in de populaire streken. Frankrijk heeft voor elk wat wils en daarom geloof ik er ook in dat er in dit prachtige vakantieland altijd veel vraag naar mooie tweede woningen zal blijven bestaan.”

Maarten Bökkerink van exposant B&D France, gespecialiseerd in tweede huizen in Frankrijk, is het hiermee eens. “Frankrijk zal altijd in trek blijven, al was het maar omdat het nog altijd voor Nederlanders vakantieland nummer één is. Uiteraard heeft de tweedehuizenmarkt wat ingeleverd de afgelopen jaren, maar lang niet zo veel als bijvoorbeeld Spanje waar de prijzen veel sterker onder druk kwamen te staan. In Frankrijk werd recreatief onroerend goed gemiddeld zo’n 10 tot 15 procent goedkoper. Je bent dus minder geld kwijt dan pakweg vijf jaar geleden, maar dat kan per regio wel erg verschillen. De aankopen trekken in ieder geval flink aan ten opzichte van 2009 en 2010“.

30ste editie
De beurs Second Home International bundelt een actueel en gevarieerd internationaal aanbod onroerend goed en is in deze branche het langslopende evenement in Europa. De komende 30ste editie wordt mede gekenmerkt door een groot aantal exposanten uit Nederland. Naast Frankrijk en Portugal is Oostenrijk prominent aanwezig. Nieuwkomers op de beurs zijn o.a. de Filipijnen, Malta en Albanië.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.