Algemeen11.05.2012

The revival of the Tienertoer


Heb jij het gedaan toen je jong was, de Tienertoer? Het speciale treinkaartjes waarmee jongeren tussen 12 en 18 jaar in de zomer drie dagen onbeperkt met de trein kunnen reizen. Ooit was het een grote hit, maar toch is de NS er jaren geleden mee gestopt. Op initiatief van CJP (de voordeelpas voor iedereen tot 30 jaar die korting geeft bij bioscopen, festivals, musea, theaters etc) is de Tienertoer terug. Er is een proef gehouden, en die is goed bevallen, aldus de NS zelf.

De Tienertoer komt nu dus definitief terug in het kaartenaanbod van de NS. Met het speciale treinkaartje kunnen jongeren van 12 tot en met 18 jaar in de zomervakantie drie dagen onbeperkt met de trein reizen voor 33 euro. Het is al 18 jaar geleden dat je voor het laatst kon reizen met een Tienertoer. “De proef is goed bevallen. Duizenden jongeren maakten gebruik van de kaart en we hebben veel positieve reacties gekregen“, zegt de NS.

Met een Tienertoer kaartje mag je reizen met NS, Veolia, Connexxion, Arriva en Syntus, maar alleen in Nederland.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.