Algemeen05.06.2012

Met een band naar de Oranjecamping in Charkov (Oekraïne)


De Roosendaalse toetsenist Dennis van Velthoven (19) reist aanstaande zondag af naar Charkov in de Oekraïne voor het EK Voetbal 2012. Met de band Peewee geeft hij vanaf volgende week maandag minstens vijf optredens op de Oranjecamping in Charkov. Bij de wedstrijden Nederland-Duitsland en Nederland-Portugal zit hij bovendien op de tribune.

Op het repertoire van de band staan pop, rock en danceclassics. Dat wordt feesten dus op de Oranjecamping. Voor Dennis wordt het de eerste keer dat hij met band speelt. “Het is wel bijzonder, want we vertrekken zondag en ik heb de andere leden van de band nog nooit ontmoet. Woensdag hebben we een eerste repetitie van vier uur. Maar die zal niet genoeg zijn om het hele repertoire van 45 nummers door te nemen. En maandag moeten we gelijk voor het eerst spelen in de grote tent op de Oranjecamping, voor meer dan 1000 mensen!”

Poulewedstrijd

De band treedt na afloop van de laatste poulewedstrijd van elke dag op in de centrale tent op het uitgestrekte campingterrein. In die tent worden ook alle wedstrijden op een groot scherm uitgezonden. “Die Oranjecamping is, sinds het WK in Portugal in 2004, een begrip. Het is de plek waar alle Nederlandse fans naar toe gaan en het staat bekend om de leuke sfeer.” Of Dennis met Peewee na afloop van wedstrijden van Nederland gaat spelen weet hij nog niet. “Dat hangt van het verloop van die wedstrijden af! Als we pech hebben en verliezen zal de stemming misschien niet erg feestelijk zijn. We treden in ieder geval 5 keer op en we zijn er 8 dagen. En het dak kan eraf, want we hebben een geluidsvergunning voor de hele nacht!

Via de site van de oranjecamping zijn nog plekken te reserveren op de camping. De camping ligt op een recreatie-eiland in de stad Charkov. Er zullen zo’n 1000 mensen overnachten en rond de wedstrijd Nederland-Duitsland zelfs 1300. Ook gaan bekende artiesten een optreden verzorgen op het Oranjeplein op de camping, zoals Armin van Buuren en Danny de Munk. Rond iedere EK-wedstrijd van het Nederlands elftal worden door de supportersclub activiteiten georganiseerd. DJ’s van radio 538 zorgen voor muzikaal vermaak.

Speciale campings

Als Oranje als eerste eindigt in de groep dan kunnen de fans tot en met de finale terecht op speciale campings. Alleen als Nederland met de tweede plek in de poule genoegen moet nemen en de eventuele halve finale in Donetsk (Oekraïne) speelt, komt daar geen Oranjecamping.

Dennis van Velthoven is van origine geen groot voetbalfan, maar de laatste jaren is hij de sport wel meer gaan volgen. “Ik was in elk geval nog nooit naar een interland geweest. Het lijkt me fantastisch om die sfeer in het stadion mee te maken.” Ook naar het verblijf op de camping kijkt hij uit. “Geen idee wat we daar allemaal gaan doen. We verblijven in een ingerichte tent op het medewerkersgedeelte van de camping. Het is daar 30 graden en dichtbij ligt een meer. Maar daar kunnen we beter niet gaan zwemmen, want er schijnt hepatitis te heersen, daarom hebben we ons ook in laten enten.”

Benieuwd naar de belevenissen van Peewee en Dennis van Velthoven in Charkov? Hij is te volgen op Twitter via @dennisvv. De Oranjecamping kun je volgen via @Oranjecamping.