Algemeen21.06.2012

Stop op ombouwen lege kantoorpanden tot hotels in Amsterdam


Schermafbeelding 2012-06-21 om 11.41.54.png
Schermafbeelding 2012-06-21 om 11.41.54.png

In Amsterdam zijn het afgelopen jaar 8 hotels geopend, die gevestigd zijn in voormalige bedrijfspanden. Goed voor de leegstaande panden, maar niet goed voor de hotelbranche. Daarom komt er in Amsterdam een stop op het openen van hotels in bedrijfspanden. Dat zegt wethouder van Economische zaken Carolien Gehrels in het Parool. “We moeten niet van een kantorencrisis naar een hotelbubbel gaan.”

Het is naar aanleiding van een oproep van de hotelbranche dat er een stop komt. De hotelbranche ziet de hotels die zich vestigen in bedrijfspanden als bedreiging. Sterker nog, volgens hoteliers in Amsterdam vormt dat een grotere bedreiging van de economische crisis. Die groei vindt momenteel vooral plaats op Sloterdijk en in Zuidoost.

In 2007 is gemeente Amsterdam begonnen met het ombouwen van lege bedrijfspanden tot hotels. De reden was om de drukte in de stad het hoofd te bieden en de hoge kamerprijzen te drukken. 9.000 nieuwe hotelkamers moesten erbij komen. Op dit moment is de teller halverwege blijven steken. Volgens wethouder Gehrels zijn er in 2015 7.500 nieuwe hotelkamers, en dan komen er ook geen meer bij. zal stoppen.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.