Algemeen22.06.2012

Social Travel versus Normal Travel [Infographic]


Schermafbeelding 2012-06-21 om 16.43.40.png
Schermafbeelding 2012-06-21 om 16.43.40.png

De term social travel is inmiddels niet nieuw meer. Met social travel wordt het uitwisselen van privé accommodaties bedoeld, je laat mensen logeren in je eigen huis of appartement. Het is vorig jaar al begonnen, en in 2012 een van de belangrijkste trends op reisgebied. Het leuke aan social travel is niet alleen slapen in een bijzondere accommodatie, maar ook het ontmoeten van nieuwe mensen en nieuwe ervaringen opdoen. Wimdu, een van de grootste websites op gebied van social travel, maakte deze interessante én leuke infographic!

Een paar van de leuke feitjes uit de infographic:

  • In 2011 werd 211 miljoen dollar geïnvesteerd in websites op gebied van social travel
  • in 2012 wordt mobiel 51% meer gebruikt om te oriënteren op gebied van reizen
  • Voor hetzelfde bedrag krijg je al social traveller meer voor je geld dan wanneer je hetzelfde bedrag als ‘normal traveller’ uitgeeft

Nieuwe mensen, nieuwe ervaringen, niet de geijkte hotspots, maar de leuke plekjes die alleen de locals kennen, én het is goedkoper! Waarom zou je social gaan travellen?!

social-vs-normal-travel.jpg
social-vs-normal-travel.jpg
Avatar foto
Bart Teulings

Bart is fotograaf en gek op reizen. Zijn favoriete bestemmingen zijn Noorwegen, IJsland, Finland maar ook Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Hij maakt graag lange wandelingen, is een ontzettende muziekliefhebber en in zijn vrije tijd kookt hij graag.