Algemeen04.07.2012

Banana Ketchup en andere bijzondere buitenlandse delicatessen


Schermafbeelding 2012-06-25 om 10.36.05.png
Schermafbeelding 2012-06-25 om 10.36.05.png

Ik denk dat buitenlanders bij ons in de supermarkt zich ook wel behoorlijk zullen verbazen. Om Lays Patatje Joppie en Negerzoenen te begrijpen, moet je echt wel in Nederland geboren zijn. Of de kant-en-klare bakken stamppot…

Maar in het buitenland kunnen ze er zelf ook wat van. Het is dan ook super leuk om eens een buitenlandse supermarkt in te lopen, en gewoon eens rond te kijken naar de bijzondere etenswaren die je daar kunt vinden. Een van die bijzondere delicatessen is bijvoorbeeld Banana Ketchup, te koop op het Caribische eiland St. Lucia. 

Banana Ketchup (St. Lucia)
We hebben het zelf niet geproefd, maar Banana Ketchup zou echt lekker moeten zijn! Het smaakt in ieder geval niet echt naar banaan, maar dat komt door de andere ingrediënten: bananen, azijn, verse knoflook en diverse kruiden. Het is een beetje pittig en wordt gegeten bij gerechten waar wij normaal gesproken tomaten ketchup bij doen. Heerlijk dus bij de barbecue.

Lobster Ice Cream (Las Vegas)
Maar er is meer in de categorie vreemde smaken. Wat dacht je van Lobster Ice Cream. Juist ja, ijs met de smaak van kreeft. Nou heeft kreeft van zichzelf niet echt een hele sterke smaak, het wordt vaak pas lekker met veel kruiden, maar om er nu ijs van te maken…… Je koopt het bijvoorbeeld bij Lobster ME in het winkelcentrum Miracle Mile in Las Vegas. Ook dit hebben we niet geproefd, maar de recensies zijn ook ronduit slecht. Het zal vast een experiment geweest zijn, want bevroren stukken kreeft op een hoorntje, wij kunnen ons niet voorstellen dat iemand daar warm voor zou lopen.

Schermafbeelding 2012-06-25 om 10.39.15

Chimney Cakes (Hongarije) 
Natuurlijk zijn er ook bijzondere etenswaren die wél lekker zijn! Zoals bijvoorbeeld de Chimney Cakes (Kürtöskalács) die je kunt eten in Hongarije. Het zijn ringetjes van cake, die worden gebakken op een stokje. Het smaakt een beetje naar donutdeeg met een kaneel- en suiker smaakje. Super lekker met een kopje thee of koffie. In Hongarije dus geen appelflap bij de koffie maar Chimney Cakes, mmmmm!!

Schermafbeelding 2012-06-25 om 10.38.13

Schermafbeelding 2012-06-25 om 10.54.50 

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.