Algemeen25.06.2012

Gewijzigde route voor lopers Vierdaagse Nijmegen


Schermafbeelding 2012-06-25 om 12.36.13.png
Schermafbeelding 2012-06-25 om 12.36.13.png

Wie tijdens de Vierdaagse van Nijmegen in vorm wil zijn, moet al flink aan het wandelen zijn geslagen. Op 17 juli gaat de Vierdaagse van Nijmegen namelijk van start. Normaal gesproken lopen de wandelaars van de Vierdaagse tijdens dag twee over de Waalkade, maar niet dit jaar. De Waalkade in Nijmegen moet namelijk met spoed worden verstevigd omdat een deel onveilig blijkt te zijn. De route wordt dus omgelegd, lopers gaan niet over de Waalkade, maar wandelen door de binnenstad.

En ook het traditionele vuurwerk gaat dit jaar niet door omdat het uit veiligheidsoverwegingen niet veilig is om alle toeschouwers op de kade te laten. Een deel van de Waalkade blijft beschikbaar voor de Zomerfeesten, die onlosmakelijk met de Vierdaagse zijn verbonden. De Waalkade wordt in ieder geval beveiligd met een hekwerk om bezoekers op minstens tien meter afstand van de kaderand te houden. Bij het plein voor Holland Casino aan de Waalkade komt een groot theaterpodium.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.