Algemeen09.07.2012

In welke huizen wordt het meest ingebroken tijdens vakantie? [Infographic]


Schermafbeelding 2012-07-09 om 11.30.27.png
Schermafbeelding 2012-07-09 om 11.30.27.png

Op vakantie gaan is niet altijd helemaal ontspannend. Je laat namelijk een huis vol waardevolle spullen achter. Woon je in een wijk met veel sociale controle, dan zouden buren nog wel eens kunnen zorgen voor wat extra veiligheid. Maar wat als je geen goed band met je buren hebt? Of je woont ergens achteraf, zonder buren dichtbij?

Uit onderzoek (De Nationale Veiligheidsbarometer van Securitas) blijkt dat 67% van de Nederlanders die op vakantie gaan, de buren vraagt om op hun woning willen letten. Andere beveiligingsmaatregelen die worden genomen tijdens een vakantie zijn de post laten weghalen en timers zetten op de lampen. Dit blijkt uit onderzoek van Securitas onder ruim 1000 respondenten.

Buren zijn dus van grote waarde. Wat ook wordt gedaan, is iemand anders in je woning laten verblijven. 14 procent van de Nederlanders kiest daarvoor.

Top 5 maatregelen die Nederlanders nemen om hun woning te beveiligen op vakantie:
Ik vraag de buren om op te letten (67 procent)
De post wordt weggehaald (65 procent)
Ik zet een timer op de lampen (35 procent)
Ik laat mensen in mijn woning logeren (14 procent)
Ik doe alle gordijnen dicht (9 procent)

Vrijstaande woningen meest inbraakgevoelig
Uit het onderzoek blijkt dat in vrijstaande woningen niet alleen de meeste inbraken plaatsvinden, maar ook de meeste diefstallen. “Vrijstaande woningen hebben vaak goede vluchtwegen en zijn voor dieven aantrekkelijker om in te breken dan flats waar je moeilijker in en uit kunt.”

Nederlanders met een vrijstaande woning die een alarm hebben, moeten niet vergeten hun centrale te melden dat ze op vakantie gaan. “Gemiddeld wil een inbreker binnen 2 á 3 minuten binnen zijn. Preventieve maatregelen, zoals lampen ophangen met een bewegingssensor en kliko’s en ander hulpmateriaal buiten bereik plaatsen, kunnen voorkomen dat een inbreker jouw woning uitkiest”. 

Securitas veilig op vakantie.jpg
Securitas veilig op vakantie.jpg
Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.