Algemeen16.07.2012

Een droombaan: betaald worden om op vakantie te gaan!


Florida 2009 088.jpg
Florida 2009 088.jpg

Het lijkt echt een droombaan, werken bij het Amerikaanse bedrijf FullContact. Ben je daar namelijk in dienst, dan krijg je niet alleen vakantiedagen, maar je krijgt ook nog eens 7.500 USD (ongeveer 6.000 euro) om te spenden tijdens de vakantie. Er zijn een aantal voorwaarden die FullContact stellen aan de vakantie: je moet volledig onbereikbaar zijn. Smartphones, tablets en laptops of wat voor contact dan ook met de buitenwereld is niet toegestaan. Heeeeerlijk toch?!

Als medewerkers van FullContact niet ‘online kunnen’ tijdens de vakantie, kunnen ze ook niet door headhunters benaderd worden. De voorwaarden zoals ze in het contract staan:

  • You have to go on vacation, or you don’t get the money.
  • You must disconnect.
  • You can’t work while on vacation.

Je hoort wel vaker dat bedrijven bijzondere arbeidsvoorwaarden hanteren, maar dit is toch wel de meest bijzondere. Er staan overigens vacatures open bij FullContact… 😉

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.