Algemeen25.08.2012

Vrouwen zijn op vakantie de baas over het fototoestel


Anders dan dat wij dachten, blijken de vrouwen de baas te zijn over het fototoestel op vakantie. Uit eerder onderzoek bleek dat mannen de vakantie betalen, en ook een flinke lepel in de pap hebben als het om de bestemming gaat. Over het fototoestel hebben zij blijkbaar niets te zeggen. Dat blijkt uit onderzoek van fotoboekenspecialist Albelli.

Driekwart van de Nederlanders maakt foto’s met een digitale camera. Vakantiefoto’s van momenten dat we aan het eten zijn, blijken favoriet. Na een vakantie komt 9 op de 10 Nederlanders terug met foto’s. Gemiddeld nemen we ruim 200 foto’s per vakantie, gemaakt met een digitale camera, telefoon of tablet.

Mobiel en tablet
Iets meer dan 15% van de bevolking gebruikt zijn of haar mobiel als voornaamste camera voor het maken van vakantiefoto’s. Dit apparaat is het meest populair in de leeftijdsgroep 18 tot 34-jarigen. Meer dan de helft van de mobiele fotografen (53%) komt uit deze leeftijdsgroep. Ondanks dat tablets steeds betere camerafuncties krijgen, wordt dit apparaat nog nauwelijks gebruikt om te fotograferen. Opvallend is dat ruim 40% van de groep die een tablet gebruikt om vakantiefoto’s te schieten, 55 jaar of ouder is.

Populairste fotomomenten
Nederlanders zijn erg eensgezind als het gaat om de momenten waar al die foto’s dan van gemaakt worden. Het meest gefotografeerd worden stelletjes, vriendengroepen of families terwijl ze gezellig eten en/of drinken. De plaatsen twee tot en met vijf worden achtereenvolgens bezet door activiteiten of uitjes zoals vliegeren op het strand; familie- en groepsfoto’s; plaatjes van de accommodatie en foto’s van de omgeving zoals landschappen of architectuur.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.