`

Algemeen25.10.2012

Nieuwe reistrend opgedoken: de ‘expertcation’


Er is een nieuwe trend opgedoken, de zogenaamde ‘expertcation’. Een moeilijke naam, voor iets wat eigenlijk heel simpel én leuk is. Het is op vakantie gaan en jezelf ondertussen ook nog ontwikkelen, op wat voor manier dan ook.

Een relax-vakantie, heerlijk zonnen en boekjes lezen op een strandbedje, is niet voor iedereen weggelegd. Er zijn ook mensen die voortdurend op zoek zijn naar persoonlijke ontwikkeling, ook al zijn ze op vakantie. Trendbureau Cherry Picker constateerde deze trend, de expertcation.

Die ‘persoonlijke verrijking’ kan op vele manieren worden ingevuld. Het kan gaan om een vreemde taal leren in Spanje of Italië, of een snelcursus Thais koken in Bangkok. Deze expert-vacations sluiten vaak aan bij de persoonlijke passies van reizigers. De één wijdt er z’n volledige vakantie aan, de ander beschouwt het als een leerzaam onderdeel van z’n vrije dagen. Hoofddoel van de expertcation is iets leren. 

Klinkt eigenlijk super goed, zo’n vakantie waarin je ook nog iets leert. Nu nog een boekingssite vinden waar je de leukste expertcations kunt ontdekken! 

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.