Algemeen01.11.2012

De 22 mooiste James Bond locaties


Het zal je niet ontgaan zijn dat de nieuwe James Bond film uit is. De nieuwste James Bond film, Skyfall, is inmiddels in première gegaan en dus te bewonderen in de bioscoop. James Bond heeft het maar goed voor elkaar: hij heeft niet alleen de mooiste vrouwen aan zijn zijde, maar hij komt ook op de mooiste plekjes op aarde. Voor Reisgraag.nl een reden om per James Bond film de mooiste locaties op een rijtje te zetten. 

  1. Dunn’s River Falls (Dr. No) – Een van de meest memorabele scènes uit de film is de ontmoeting met de eerste Bond girl. 007 ontmoet de schaars geklede Honey Ryder, gespeeld door Ursula Andress, op het strand van het fictieve Crab Island. Meteen daarna neemt zij hem het binnenland in, waar ze schuilen bij een prachtige waterval. In het echt heet deze waterval Dunn’s River Falls en is het te vinden in het noorden van Jamaica bij het plaatsje Ocho Rios.
  2. Basilica Cisterne (From Russia with Love) – Hoewel James Bond in deze film ook te vinden is bij de prachtige Hagia Sofia in Istanbul besteden we liever aandacht aan een locatie uit de film die wat minder bekend is. Toevallig ligt deze locatie niet ver van de wereldberoemde moskee. Na het stelen van een codeermachine uit het Russische consulaat ontsnapt Bond met zijn kameraad Kerim Bey via een ondergrondse wateropslagplaats. In het echt heet deze opslagplaats de Basilica Cisterne en is het onderdeel van het enorme netwerk van zogenaamde cisternes die onder de hele stad doorlopen. Via aquaducten werden deze cisternes gevuld, waardoor men ook in vroegere tijden in Istanbul altijd toegang had tot vers water.
  3. Furkapas (Goldfinger) – In zijn Aston Martin DB5 volgt Bond de schurk Goldfinger naar zijn fabriek in Zwitserland. Onderweg rijdt hij over de prachtig Furkapas, gelegen in het zuiden van het Alpenland. Daar ontmoet hij op bijna 2,5 kilometer hoogte Tilly Masterson, de zus van de vrouw die aan het begin van de film door Goldfinger vermoord en goud geschilderd wordt.
  4. Château d’Anet (Thunderball) – Bond films begonnen na Goldfinger bekend te worden om hun spectaculaire openingsscènes. In deze scène ontmaskert 007 een geheim agent tijdens een begrafenis in een Frans kasteel. Na het gevecht ontsnapt Bond tijdens een iconische scène uit het kasteel met een jetpack. In het echt heet dit kasteel Château d’Anet. Het 16e-eeuwse kasteel ligt in Dreux, Frankrijk.
  5. Bōnotsu (You Only Live Twice) – De vijfde film speelt zich voornamelijk af in Japan. Om de geheime lanceerbasis van schurk Blofeld te vinden, doet Bond zich voor als Japanner en neemt zijn intrek in een nabij vissersdorpje. Dit dorpje bestaat echt en heet Bōnotsu en is gelegen in het zuiden van het eiland Kyushu.
Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.