Algemeen12.12.2012

Het einde van de wereld nadert, maar je kunt jezelf nog redden!!


Schermafbeelding 2012-12-12 om 10.45.18.png
Schermafbeelding 2012-12-12 om 10.45.18.png

Heel heel lang geleden hebben de Maya’s bedacht dat op 21 december 2012 de wereld zal vergaan. Dan loop namelijk de Maya-kalender af. Het is maar niet te hopen dat de Maya’s de 1 en de 2 hebben omgedraaid, want dan zal het vandaag op 12-12-12 al zover zijn.

Dat de wereld vergaat is voor aanhangers van de Maya kalender een feit, maar dat wil niet zeggen dat het leven helemaal zal ophouden. Er is namelijk een ontsnapping mogelijk! Er zijn twee afgelegen dorpjes waar je kunt instappen om met een ruimteschip af te reizen naar een andere en veilige planeet. Het gaat om Bugarach in Zuid-Frankrijk en Şirince in Turkije. En deze plaatjes blijken nu ineens ontzettend populair, zo blijkt uit zoekresultaten van Vliegticketzoekmachine Skyscanner.

Zoekopdrachten naar Bugarach in Zuid-Frankrijk zijn in de week voor 21 december met 41 procent gegroeid. Het gaat dan uiteraard om enkele reizen, want aangezien de wereld vergaat heb je niets aan een retourtje…

Zoekopdrachten naar Şirince in Turkije zijn gestegen met 30 procent. Ook hier wordt, volgens de profetie, de levens van de aanwezigen gespaard.

Toch gelooft kennelijk niet iedereen dat het einde van de wereld nadert, want in heel Europa lijkt 22 december de meest drukke dag van het jaar te gaan worden om er op uit te gaan. Skyscanner constateert het hoogst aantal zoekopdrachten van het jaar voor deze dag. Een dag waarop mensen naar huis gaan om kerst te vieren of juist willen ontsnappen aan de drukte rondom kerst en er een paar dagen tussenuit knijpen.

Wij geloven er in ieder geval helemaal niks van, en verklaren iedereen voor gek die echt naar Bugarach of Şirince af zal reizen. Behalve als je daar op familiebezoek voor kerst gaat natuurlijk. Dan wensen wij je veel plezier!

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.