Algemeen31.01.2013

La Place is de meest duurzame restaurantketen van Nederland


Schermafbeelding 2013-01-31 om 08.05.09.png
Schermafbeelding 2013-01-31 om 08.05.09.png

Duurzaam is het codewoord van de laatste jaren. Met name als het gaat om voeding, komt steeds vaker het woord duurzaam om de goed kijken. Het zal je daarom niet verrassen dat er ook een instantie is die onderzoek doet naar duurzaamheid, zoals bijvoorbeeld onder restaurantketens. Dat wordt gedaan door merkenvergelijker Rank a Brand. De lijstjes van Rank a Brand geven consument de mogelijkheid te kiezen voor bedrijven die oog hebben voor milieu, klimaat en arbeidsomstandigheden.

Als het gaat om duurzame restaurantketens, dan is blijkbaar La Place (van V&D) de meest duurzame restaurantketen en wint daarmee de Rank a Brand 2013.

La Place heeft namelijk een zogenaamd B-label. Populaire ketens zoals Subway, McDonalds, Burger King en van der Valk hebben een D-label. De overige restaurantketens voldoen niet aan de minimum criteria en ontvangen met een E-label een negatief koopadvies. Dit geldt voor KFC, AC restaurants, Pizza Hut, Domino’s en New York Pizza. La Place onderscheidt zich van de andere restaurantketens door onder meer het gebruik van biologische zuivel, vlees en eieren.

Als je het zo leest, dan zou je kunnen bedenken dat er ook een A-label moet zijn. In de wereld van restaurantketens wordt dat label in ieder geval niet toegekend.

Voor de helft van de 10 onderzochte merken -waaronder ook McDonalds en Burger King is er een duurzaam inkoopbeleid. Een deel van de tropische producten zoals soja en palmolie worden duurzaam ingekocht, zodat regenwoud niet plaats hoeft te maken voor landbouw en veeteelt. Ook een deel van de koffie, cacao en tropisch fruit is deels gecertificeerd voor mens- en milieuvriendelijke productie.

Kraanwater
Ook biedt La Place als enige restaurantketen standaard kraanwater aan en heeft een beleid voor de verkoop van meer duurzame frisdranken. Daarnaast is La Place samen met Subway het enige merk dat voor een aanzienlijk deel groente en fruit aanbiedt dat afkomstig is van duurzame landbouw. La Place biedt daarbij ook een vegetarisch assortiment.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.