Algemeen08.03.2013

Reizen met korting bij NS mag toch nog met een papieren kaartje


Schermafbeelding 2013-03-08 om 09.37.05.png
Schermafbeelding 2013-03-08 om 09.37.05.png

Hee, een mailtje van de NS! Het papieren kortingskaartje blijft voorlopig toch nog verkrijgbaar. Er was namelijk nogal wat ophef over ontstaan. Als je met een kortingskaart wilde reizen, dan mocht je geen papieren kaartje meer kopen. Dat moest per se met de inmiddels beruchte OV-chipkaart. De NS komt daar nu van terug.

Door recente ontwikkelingen is besloten de verkoop van het papieren kortingskaartje voorlopig voort te zetten“.

De uitleg die NS geeft is duidelijk. Doordat regionale treinvervoerders Arriva, Breng, Connexxion, Syntus en Veolia hun eigen tarieven voeren, ontstaan prijsverschillen tussen reizen met de OV-chipkaart en met een papieren kaartje. Dit wil niet zeggen dat het papieren kortingskaartje definitief blijft bestaan, maar voorlopig in ieder geval wel. Dat geeft NS wat meer tijd om tot een “gezamenlijke, eenduidige en transparante oplossing te komen“.

Inmiddels is er zoveel nieuws geweest over de NS, de OV-chipkaart en de papieren kaartjes, dat niemand meer weet hoe het zit. Op verjaardagen en feestjes hoor je er wel eens over, en dan weet ook niemand te vertellen hoe de stand van zaken is. Kan je nog met een gewoon kaartje reizen? Wat als je maar 1 keer per jaar met de trein reist, moet je dan ook een OV-chipkaart hebben? Hoog tijd dat de NS eens helder gaat communiceren, zodat iedereen weet waar hij/zij aan toe is.

Op de website van NS is in ieder geval een filmpje te zien, met de regels.  

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.