Algemeen27.03.2013

Massaal weer aan de pannenkoeken


Schermafbeelding 2013-03-27 om 11.49.39.png
Schermafbeelding 2013-03-27 om 11.49.39.png

Er gaat niets boven een lekkere ouderwetste pannenkoek. En dan het liefst gemaakt door Oma. De een wil hem met stroop of poedersuiker, de ander met appel en kaneel, maar zeker ook de hartige pannenkoeken zijn helemaal in. Ook al is er een recessie gaande, pannenkoekenrestaurants doen het nog steeds goed. Sterker nog, er zijn weer pannenkoekenrestaurants bijgekomen! Dit blijkt uit onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca – advies uit Warmond. Dus naast alle hippe restaurants met all you can eat sushi, gaan we massaal weer aan de pannenkoeken!

Het aantal pannenkoekenrestaurants is de afgelopen tien jaar gestegen met ruim 17,5% van 292 in 2002, naar ruim 343 in 2012. De forse toename van het aantal pannenkoekenrestaurants vond voornamelijk plaats nabij recreatieve en toeristische gebieden. De fastservicesector, waaronder ook de pannenkoekensector, heeft sinds de crisis in 2008 beduidend meer bezoekers aangetrokken. Ook de gemiddelde besteding per gast is flink toegenomen in vergelijking met de restaurantsector.

Er zijn twee soorten pannenkoekenrestaurants die populair zijn: traditionele, voor senioren en gezinnen en trendy, voor multiculturele stedelingen. Hoewel in andere landen het fastservice crêperie een succes blijkt te zijn, zien we tot op heden nog geen pannenkoekenketens ontstaan. De verwachting is wel dat dit binnen enkele jaren in en rond drukke winkelstraten en treinstations zal komen.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.