Algemeen07.05.2013

Ebookers nieuwste app speelt in op de 48-uurs reiziger


ebookers app1.png
ebookers app1.png

Hoe boek jij je vakantie het liefst? Begint het feest al maanden van te voren of boek je liever last minute? Uit onderzoek blijkt het volgende:

  • 43% van de Nederlanders is weleens op reis gegaan zonder te weten waar zij de nacht zouden slapen;
  • 62% gebruikt graag een smartphone of tablet om een hotel of vlucht te boeken;
  • Bijna 1 op 5 boekt een last minute om te ontsnappen aan werk;
  • Zo’n 50% boekt weleens een reis 48 uur voor vertrek;
  • 13% van de Nederlanders boekt alweer hun volgende vakantie als ze nog op hun vakantiebestemming zijn;

Onderzoeksbureau RMI voerde in opdracht van online reisorganisatie ebookers een onderzoek uit onder 500 respondenten. Aan ieder werden de vragen gesteld waar, hoe en wanneer boek jij je vakantie. Op basis hiervan wordt de 48-uurs reiziger geïdentificeerd. De 48-uurs reiziger is een spontane vakantieliefhebber die 48 uur voor vertrek gerust zijn vakantie boekt. Opvallend is dat mannen (55%) vaker een last minute boeken dan vrouwen (36%). En maar liefst 36% van alle last minute boekingen bij ebookers gebeurd via smartphone of tablet.

Daarom heeft ebookers een nieuwe app ontwikkeld. Deze app is de eerste in Europa die het mogelijk maakt om zowel hotels, vluchten en huurauto’s in een app te boeken. De app is gebruiksvriendelijk en biedt toegang tot boekings- en vluchtgegevens. Leuke voordelen zijn dat er exclusieve mobiele deals worden geboden met kortingen tot 65%, ook zijn informatie als, vluchtstatus en reserveringsgegevens te controleren zonder een dataverbinding. Scheelt weer in de roamingkosten!!

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.