Algemeen17.05.2013

Van bushokje tot Zweedse Stuga


Schermafbeelding 2013-05-17 om 13.15.27.png
Schermafbeelding 2013-05-17 om 13.15.27.png

Afgelopen week is het straatbeeld van Amstelveen onderworpen aan een Zweedse touch. Diverse bushokjes zijn omgetoverd tot typisch Zweedse huisjes, Stuga’s. Niet meer saai wachten op de bus, maar geïnformeerd en geïnspireerd worden om wellicht volgende vakantie in Zuid-Zweden door te brengen. Het landenbureau wil met deze guerrilla actie en de slogan ‘Zuid-Zweden, iets anders’ Nederland overtuigen Zuid-Zweden te bezoeken.

Uit onderzoek van VisitSweden blijkt dat wij Nederlanders op reis gaan om rust te vinden en los te komen van de dagelijkse routines. Ook verlangen we naar warmte en zon. (omdat we die al zo vaak missen;-)). Bekend is ook dat Nederlanders de laatste jaren vaak last-minute trips boeken. Zuid-Zweden is dan een goede optie gezien de afstand vanaf Nederland maar 790 kilometer is. Zels dichterbij dan Zuid-Frankrijk, Italië en Spanje.

Vakantie in Zuid-Zweden

Het doel van deze campagne is om consumenten te bewegen een volgende vakantie in Zuid-Zweden door te brengen. Met thema’s als avontuurlijk, lekker buiten met lange zomerdagen en maar 790 kilometer vanaf Utrecht brengt VisitSweden Zuid-Zweden op de kaart.Zuid-Zweden is gemakkelijk te bereiken met de boot en auto. De campings hebben grote plekken voor een tent en ook kun je er echte Zweedse stuga’s huren. Je vindt er rust en ruimte, maar ook avontuur in bossen en tijdens een kanotrekking op een van de mooie meren.

Strandliefhebber? Aan de kust van Zuid-Zweden kan je heerlijke zonnebaden op de witte zandstranden. Ook heb je er elanden en zeehondjes in het wild. Die kan je bewonderen door deel te nemen aan een van de safari’s.  Loop jij al warme voor een zomer Zuid-Zweden? Wij wel hoor!!

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.