Algemeen19.05.2013

Nieuwe ANWB reisgidsenserie: ANWB Ontdek


marche.jpg
marche.jpg

Dit voorjaar lanceert ANWB de nieuwe reisgidsenreeks, ANWB ontdek. De serie bestaat uit negen gidsen en is geschreven door kenners van de betreffende streek. Zij nemen de actieve reiziger mee op een bijzondere ontdekkingsreis door unieke insidertips. De bestemmingen worden geïllustreerd aan de hand van prachtige foto’s en ook bevat de gids vele kaarten en plattegronden. 

De kracht van

De kracht van de reisgidsenreeks zit hem in het feit dat de auteurs van de verschillende streken de regio’s als hun broekzak kennen. Met veel passie vertellen ze over hun lievelingsplekken en nemen de actieve vakantieganger mee. De uitstapjes, autoroutes en speciaal geselecteerde adressen zorgen voor een verassende kijk op de streken. Natuurlijk worden de belangrijkste bezienswaardigheden in de omgeving ook mee genomen in de gids, maar onderscheidt zich door tips te geven over plekken, die bij het grote publiek nog niet bekend zijn. Zoals picknicken op het slagveld van Bannockburn in Cornwall, de kleurrijke markt Marche, de Mulhouse in de Elzas en de bloemenstad Madinat al Zahra in Toscane.

Tipjes van de sluier

In elk ANWB Ontdek wordt ook veel aandacht besteedt aan lekker eten. Goede restaurants en cafés komen uitgebreid aan bod. Zo is volgens Ontdek Bourgondië eten en wijn proeven in wijnbar Loiseau des Vignes in Beaune een absolute aanrader en stuurt Ontdek Andalusië je naar Casa Matiás, een authentiek buurtcafé in Sevilla!

ANWB Ontdek is er voor de streken Andalusië, Toscane, Ligurië, Cornwall, Elzas, Zuid-Zweden, Bourgondië, Marche en Schotland en verkrijgbaar bij de ANWB-winkels en de boekhandel. De reisgidsen kosten € 16,95 per stuk (ANWB-leden betalen € 16,50) en zijn te bestellen via anw.nl/webwinkel

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.