Algemeen29.05.2013

Trend: op vakantie gaan én jezelf willen ontwikkelen


Het boeken van een reis is tegenwoordig niet meer zo eenvoudig. Niet alleen zijn er honderden sites waar je een vakantie of reis kunt boeken, maar de je hebt ook nog eens tientallen soorten vakanties of reizen waar je uit kunt kiezen. Ga je puur voor ontspanning? Wil je ook cultuur opsnuiven? Wil je actief bezig zijn of wil je ook nog wat kennis opsteken?

Die laatste, het leven verrijken door te reizen, is een trend die we vaker zien. We schreven al eerder over de ‘expertcation‘, op vakantie gaan én jezelf ontwikkelen. Ook Expedia, ’s werelds grootste online reisbureau, ziet die trend. Met de campagne ‘Reis jezelf interessant’ gaat Expedia dan ook de reizigers wat leuke weetjes bijbrengen. 

In de campagne van Expedia draait het om het feit dat reizen het leven van mensen verrijkt. Wanneer mensen op reis zijn, leren ze altijd iets nieuws. Dat kunnen interessante feiten zijn over de plek of over zichzelf, maar ze zijn altijd een ervaring rijker. Kortom: Reizen maakt je interessanter, want hoe meer je leert, hoe interessanter je wordt.

Wist je bijvoorbeeld dat de Bulgaren nee knikken als ze ja bedoelen? Aan de hand van grappige spotjes op TV, en ook commercials op de radio en blogs op internet, komt Expedia met humoristische weetjes over verschillende bestemmingen. 

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.