Algemeen21.08.2009

Gaytravel is een groeiende markt


Ik las afgelopen week in metro een groot artikel van Emma E. Forrest over homoreizen. Het verbaast me dat in zoveel landen homoseksualiteit nog steeds als illegaal wordt gezien. Daarnaast ook het feit dat homoseksualiteit verre van geaccepteerd is, is iets waar je als hetero niet zo snel bij stilstaat bij het uitzoeken van een vakantiebestemming. Het doel van elke vakantievierder is toch immers hetzelfde?

Een fijne relaxte tijd hebben is toch het belangrijkst. Alom bekende homobestemmingen zijn onder andere San Fransisco, Miami, Amsterdam, Ibiza en de Griekse eilanden. Voor 2009 zijn dit de hipste bestemmingen;

1. Costa Rica
2. Mexico
3. Manchester
4. Australië
5. Tel aviv

Uit onderzoek blijkt dat de homoseksuele vakantievierders van flinke waarde zijn voor de reisbranche. Ze zijn namelijk avontuurlijk aangelegd. Het is de belangrijkste groep die na 9-11 bleef vliegen en zich ook nog niet zoveel aantrekt van de stijgende olieprijzen en recessie. Reisorganisaties zouden zich naast bovenstaande ook moeten richten op homoreizigers omdat ze ten opzichte van hetero’s trouwer aan merken zijn, vaak twee keer zoveel uitgeven en ook nog eens vaker reizen. De Pink Dollar is in de reisbranche van de VS al 75 miljard waard. Meer informatie is te vinden op de website van de overkoepelende groep van meest homovriendelijke reisorganisaties, de International Gay and Lesbian Travel Association.

Helaas zijn er toch nog veel landen die op basis van het rechtstelsel als no go beschouwd kunnen worden voor homo’s: Barbados, Grenada, Jamaica, St kitts, Saint Lucia, St Vincent en de Grenadines, Trinidad en Tobago, Marokko, Tunesië, Gambia, Ghana, Mauritius, Kenia, Namibië, Botswana, Libanon, Oman, Dubai, Syrië, India, de Malediven en ook nog Maleisië.

Avatar foto
Carlos

De redactie van Travelvalley is bereikbaar via redactie@travelvalley.nl.