Algemeen04.06.2013

Jonge gezinnen geven steeds minder geld uit aan vakanties


strand_stoel_travelvalley.png
strand_stoel_travelvalley.png

Als je in het weekend door de Amsterdamse Kalverstraat loopt, dan lijk je er echt helemaal niets van te merken: crisis. Want ook afgelopen weekend was het weer belachelijk druk. Maar toch is de crisis nog steeds gaande. 

JongeGezinnen.nl heeft onderzoek gedaan naar hoe jonge gezinnen denken over vakanties, vakantiegeld en de crisis. Daaruit blijkt dat het 25% van de gezinnen niet meer lukt om bijvoorbeeld te sparen voor een vakantie. En er wordt ook een steeds kleiner deel van het vakantiegeld ook daadwerkelijk aan een vakantie uitgegeven. Het geld is harder nodig voor andere dingen.

De vakantieplannen worden aangepast door de crisis, dat is een van de belangrijkste uitkomsten van het onderzoek. Zo gaan we minder ver van huis, of zetten een streep door de wintersport. Aan zonvakanties wordt 16% minder geld uitgegeven. Een derde van de respondenten geeft ook tijdens de vakantie minder geld uit.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 900 jonge moeders. Deze moeders zien het niet rooskleurig voor. Sterker nog, zij denken dat ze in de toekomst nóg minder op vakantie gaan, en dat er ook minder geld beschikbaar is voor vakanties. En ze verwachten ook nog eens dichter bij huis te blijven. 

Vakanties betaald van belastinggeld of zwart geld
En dan een van de meest opvallende resultaten uit het onderzoek: ook de belastingteruggave en zwart geld worden gebruikt om op vakantie te kunnen gaan. Een derde van de moeders kiest overigens voor een lastminute om geld te besparen. 

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.