Algemeen13.06.2013

De gevaarlijkste landingsbanen ter wereld


Vlieg jij deze zomer ook weer naar een zonnige bestemming? Lekker makkelijke manier van reizen en ook nog eens de meest veilige. Veilig? Na het zien van deze landingsbanen denk je daar wel twee keer over na.

1. Kai Tak Airport Hong Kong

Door de hoge wolkenkrabbers en bergen in de omgeving wordt het voor de piloot een ware uitdaging het toestel aan de grond te brengen

2. Madeira Portugal

Op het Portugese eiland Madeira ligt wel een hele bijzondere landingsbaan. De landingsbaan steunt namelijk op een aantal pilaren. Piloten moeten de zee ontwijken en het toestel langs de bergen maneuvreren. Piloten moeten voor deze vlucht een speciale training volgen.

3. Courchevel Airport Frankrijk

Om op deze bestemming te vliegen hebben piloten een speciaal diploma nodig. De baan is gebouwd op een berg en loopt dus niet recht. Ook is de omgeving bergachtig en zijn er een groot aantal kliffen.

4. Princess Juliana Airport Sint Maarten

Wie heeft de bijzondere foto’s nou niet op Facebook voorbij zien komen. Lekker op het strand met een cocktailtje en nog geen 10 meter boven je hangt een vliegtuig. Door de extreem korte landingsbaan moet het toestel al boven het strand dalen tot zo’n 10 a 20 meter. Je moet niet bang zijn weggelegd als je hier lekker wilt gaan zonnen.

5. Nepal Tenzing Hillary Airport

Deze luchthaven is de toegangspoort naar de Mount Everest en daarom populair bij bergbeklimmers. De landingsbaan ligt op 2860 meter hoogte en is niet enorm lang. Op een paar honderd meter bij een afgrond vandaan is het alleen geschikt voor helikopters en vliegtuigen die snel kunnen landen en stijgen.

6. Saba Island Nederlandse Antillen

Volgens locals is dit de kortste landingsbaan van de commerciële luchthavens. Er zijn geen uitwijkmogelijkheden en als het vliegtuig doorschiet is er een afgrond van 200 feet naar beneden in zee.

7. Paro Airport Bhutan

Ga je naar Bhutan dan zul je landen op Paro Airport. Deze landingsbaan is echt gevaarlijk. Piloten moeten zich door het Himalayagebergte heen zien te werken en ook rekening houden met de wind. Maar een aantal piloten mogen hier landen.

Avatar foto
Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst met haar backpack. Ze wordt gelukkig van een HIT workout, lekker eten en een goed feestje!