Algemeen13.06.2013

Park Inn Raddisson verbouwt kantoor tot hotel


Room_07 AMSPQ.jpg
Room_07 AMSPQ.jpg

Amsterdam schreeuwde om een paar nieuwe hotels om vooral het toenemend aantal zakelijke reizigers te kunnen opvangen. Daarin heeft Park Inn by Radisson op Schiphol-Rijk een aardig antwoord op weten te vinden. Het bouwde het voormalig hoofdkantoor Mitsubishi om tot een nieuw en trendy hotel voor het moderne zakenleven. En ja, dat valt op en is goed te doen.

Je kijkt er even van op als je van niets zou weten. Tussen de kantorenop Schiphol-Rijk wandel je opeens een hotel in en direct denk je: er klopt iets niet. En dat is ook waar. Het gebouw heeft verdomd veel weg van een kantoor maar waar je tegenaan loopt is een modern ingerichte lobby, zelfs uitgerust met een automatische incheck. Aangezien veel reizigers toch de incheck van de luchthaven kennen, moet dat geen probleem zijn. Wij hanteren deze computer pas als we uitchecken.

Op de vierde verdieping ligt onze kamer. Ook daar in de gangen, waan ik me in een kantoor en krijg ik even het gevoel dat ik naar een collega in een andere kamer loop. Maar het valt mee: geen collega´s te bekennen, voor zo ver ik weet. De kamer is zoals een zakelijke hotelkamer hoort te zijn: netjes, goed bed, televisie en goeie douche. Wat vooral opvalt zijn de dikke pilaren in de smalle gangen. Dat is typisch kantoor, maar veel minder hotel.

Vooral beneden is het een pretje om even plaats te nemen in het o zo kleurrijke meubilair, ofwel de Live-Inn room die er is voor ontbijt, lunch en diner. Ook is er een zogeheten food kiosk 24 uur per dag geopend voor wie nog even snel iets wil ‘wegwerken’. Zo wil het hotel vooral ook een lunchplaats zijn voor mensen uit de directe omgeving die even het kantoor willen ontvluchten en het andere ‘oude’ kantoor in willen stappen voor een lunch.

De Park Inn by Radisson telt 150 moderne kamers, vier vergaderzalen en 80 parkeerplaatsen. Daarnaast wil het hotel ook plaats bieden aan conferenties of andere events.

Lobby_10 AMSPQ.jpg
Lobby_10 AMSPQ.jpg
Exterior_01 AMSPQ1.jpg
Exterior_01 AMSPQ1.jpg
Avatar foto
Robert Verkerk

Reizen is nog steeds jezelf verrijken. Niet alleen het oog wil wat, maar ook de geest. Vanuit dat idee schrijf ik al weer meer dan 15 jaar over reizen: van een concert in een vliegtuig tot ijsduiken in Tignes. Voor Travelvalley.nl is de vrijheid in het schrijven een genot, bijna net als het reizen zelf.