Algemeen21.06.2013

Vrouw pakt koffer van man in!!


koffers2.jpg
koffers2.jpg

Meer dan de helft van de mannen hoeft hun koffer niet zelf in te pakken. Luxe of dwangmatig vrouwengedrag? 59% van de koffers van de man wordt door de vrouw ingepakt. In slechts 3% is dit andersom en pakt de man de koffer van de vrouw in.

Uit onderzoek blijkt dat vooral mannen van 65 jaar en ouder geen idee hebben wat ze mee moeten nemen op vakantie. 77% hiervan laat zich dan ook graag inpakken. Bij jongeren is dit percentage een stuk lager. Bij een leeftijd van 25 jaar of jonger wordt de koffer veel vaker zelf ingepakt.

Vrouwen zijn blijkbaar niet overtuigd van de zelfredzaamheid van de man. Als reden wordt vaak gegeven: mijn man vergeet altijd iets, ik doe het veel sneller, ik vind het belangrijk dat we er leuk uitzien op vakantie. Mannen vinden dit vaak wel prima. Zij vinden dat hun vrouw het overzicht heeft en de koffer zelfs beter inpakt dan zij zelf.

Te veel meenemen is voor vrouwen volgens mij wel bekend. Toch gaat slechts 20% van de kofferinhoud ongedragen terug. Voor mannen is dit 1 procent meer. Wel laat 61% van de vrouwen wat ruimte over in de koffer om op locatie lekker te kunnen shoppen. En stiekem houden mannen ook wel van shoppen, want 55% houdt ook rekening met aankopen op de bestemming zelf.

Avatar foto
Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst met haar backpack. Ze wordt gelukkig van een HIT workout, lekker eten en een goed feestje!