Algemeen01.07.2013

Op reis? Welke stekker heb ik nodig in het buitenland? Een handig overzicht


Afgelopen week was ik in Londen voor een business event. En ergens einde van de dag kwam ik er (wéér) achter. Mijn telefoon was nagenoeg leeg, maar opladen werd een probleem. Ik was een Engelse stekker vergeten… Onze stekkers passen namelijk in Engeland niet in het stopcontact. En dat was niet de eerste keer dat dit me overkwam. 

Inmiddels heb ik al twee wereldstekkers, en drie Engelse stekkers verzameld. Ik koop namelijk steeds een nieuwe. Maar op de een of andere manier neem ik ze nooit mee als ik op reis ga. Daarom heb ik nu besloten er een in mijn koffer te laten zitten. Kijken of dat werkt 😉

Handig overzicht van welke stekkers je waar ter wereld nodig hebt
Handig overzicht van welke stekkers je waar ter wereld nodig hebt

Met een wereldstekker zit je eigenlijk altijd wel goed, die past overal ter wereld in het stopcontact. Wil je weten welke stekker je waar nodig hebt? Dan is dit bovenstaande plaatje wellicht handig voor je: Commonly Used Electrical Sockets. 

Zo zie je dat je met onze eigen stekker in Europa prima uit te voeten kunt, behalve als je naar het Verenigd Koninkrijk gaat. Dan heb je een andere stekker nodig. Gelukkig zijn veel hotels hierop voorbereid en hebben stekkers te koop. Nu is het natuurlijk wel zonde als je net als ik iedere keer een nieuwe stekker koopt, dus koop een wereldstekker en zorg dat je die standaard in je koffer of tas hebt zitten!

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.