Algemeen26.07.2013

Boetes voor bellen in de auto in het buitenland, een overzicht


handsfree.png
handsfree.png

In Nederland is gepakt worden met een telefoon aan je oor in de auto absoluut geen pretje. Dat kost je namelijk 220 euro. Een duur telefoontje, dat het vaak niet waard was. Heel eenvoudig te voorkomen door een headset te gebruiken. Veel mensen weten wel dat ze met een headset de boete kunnen voorkomen, maar zijn te lui om er ook daadwerkelijk een te gebruiken. Maar ook in het buitenland kan het je een hoop geld kosten als je gezien wordt terwijl je zit te bellen in de auto. Het is nu vakantietijd, we trekken er massaal op uit, en willen onnodige kosten voorkomen. Wat kost het je eigenlijk, als je in het buitenland een boete krijgt voor bellen in de auto? Jabra, leverancier van headsets, zocht het uit.

bellen-in-de-auto

In Frankrijk kom je er iets goedkoper vanaf dan in Nederland, daar betaal je namelijk 135 euro voor een bekeuring voor niet handsfree bellen. In buurland Italië ben je een paar tientjes meer kwijt, en betaal je 155 euro. In Spanje, een van de favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders, betaal je 200 euro. Bijna net zo veel als in Nederland.

En bedenk je dan eens wat je met dat geld zou kunnen doen! Juist, een hele hoop leuke dingen. Dus doe verstandig, en gebruik een headset! 

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.