Algemeen07.08.2013

Oktoberfest in München, een legendarisch bierfeest [infographic]


oktoberfest.png
oktoberfest.png

Het Oktoberfest ken je vast wel. Ieder jaar barst München uit zijn voegen, en worden duizenden liters bier gedronken. De meeste mensen hebben geen idee waarom, maar drinken gewoon lekker mee. Het Oktoberfest vindt, anders dan de naam doet vermoeden, vooral in september plaats. Vanaf halverwege september begint het bierfeest, dat eindigt op de eerste zondag in oktober. Het Oktoberfest is overigens het grootste bierfeest ter wereld, dat ieder jaar meer dan zes miljoen bezoekers trekt.

München is dus in de weekenden van eind september de place to be. De Theresienwiese is het ‘festivalterrein’ van het bierfeest. Traditiegetrouw dragen veel bezoekers klederdracht: Lederhose voor de mannen en Dirndl voor de vrouwen. 

Deze infographic in Duitse stijl laat zien hoe het er tijdens het Oktoberfest aan toe gaat. Zo betaal voor je voor een pul bier 9,50 euro en werden en afgelopen jaar zo’n 15 miljoen pullen geschonken. En blijkbaar wordt er door de jaren heen steeds meer kip gegeten dan de bekende worsten. Wil je overigens ook een keer het Oktoberfest meemaken, dan kan je er maar beter op tijd bij zijn. Met 7 miljoen bezoekers vorig jaar, kan het dit jaar wel weer eens behoorlijk druk worden…. 🙂

oktoberfest1 

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.