Algemeen02.09.2009

Wie zijn de grootste drinkers op vakantie?


Ik kwam het volgende grappige onderzoekje tegen….. “welke bevolkingsgroep zou nou de meeste alcoholische versnaperingen nuttigen” Zonder onderzoek, top of mind hoor ik u roepen “Duitsers, Engelsen, Polen en de Russen natuurlijk”. Eens kijken of dit daadwerkelijk de grootverbruikers zijn op vakantie.

HolidayCheck deed het onderzoek naar de consumptie van alcohol op vakantie. De steekproef betrof 5000 respondenten en deze kwamen zoal uit Spanje, Rusland, Frankrijk, Engeland, Polen en Nederland. Hierbij de resultaten.

Wie drinken het meest? De Russen natuurlijk…

Over het algemeen nemen de Russen de leiding, met 41% van de stemmen drinken zij zoveel als de gemiddelde Nederlander normaal tijdens carnaval naar binnen werkt, gevolgd door de Polen (20,4%) en Britten (19,8%). De Duitsers zijn een goede vierde met 15,9% van de stemmen, terwijl de Nederlanders met 2,8% op de laatste plaats zijn geëindigd. Groot verschil in vergelijking met de andere landen!

De rangschikking varieert per land: Nederlanders denken dat de doorgaans theeslurpende Britten de grootste drinkers zijn op vakantie (41%), de tweede plaats is voor de Russen (38%). Nederlanders op vakantie vinden dat hun medelanders met 11% teveel drinken, de Duitsers (5,4%) en de Polen (4,8%) zijn ongelooflijkerswijs degenen die de minste alcohol consumeren.

De Russen worden geacht de meeste alcohol te drinken, volgens de Britten, Fransen en Polen. De Russen hebben zichzelf ook uitgekozen als de bevolking die de meeste alcoholische dranken nuttigt tijdens de vakanties. Een uitzondering? Spanje. Gebruikers van HolidayCheck.se zijn niet van mening dat de Russen de grootste drinkers zijn: zij krijgen slechts de vierde plaats.

Avatar foto
Adriaan de Visser

Adriaan is Channel Insights & Category Manager bij Bacardi Nederland, en heeft al veel van de wereld gezien in Europa en de Verenigde Staten. Next destination: rondreizen in Azië.