Algemeen27.09.2013

Rotterdam krijgt er een aap bij: King Kong Hostel opent binnenkort loft


De Witte de Withstraat in Rotterdam zal binnenkort een aap rijker zijn. Naast ’s werelds beste cafe, de witte aap zal er in het eerste kwartaal van 2014 een reusachtige slaaploft worden geopend. Onder de naam King Kong hostel wordt een ware slaapbelevenis gecreëerd.

In een vijf meter hoge loft worden allerlei bijzondere slaapplekken gerealiseerd,  van ‘hutjes’ tussen de spanten tot hangmatten en knusse nissen. Er zullen ook ‘gewone’ twee-, vier- of zes persoonskamers komen. Ook bijzonder: een huiskamer van 180 vierkante meters waar backpackers en budgetreizigers zich even thuis kunnen voelen. Er wordt nu nog hard gebouwd om King Kong Hostel klaar te stomen, in totaal komen er 150 bedden.

Het Concept

Eigenaar Ron Sterk koos de naam omdat ‘de leukste hostels ter wereld op de één of andere manier altijd een dierennaam hebben’. Maar de naam refereert ook aan een ander succesvol concept aan de Witte de Withstraat: Café de Witte Aap, waarvan Sterk eigenaar was toen het door Lonely Planet uitgeroepen werd tot beste café ter wereld. Volgens de horeca-eigenaar zal King Kong Hostel voorzien worden van alle faciliteiten die een goed hostel nodig heeft, zoals goede bedden, WiFi, lockers met oplaadmogelijkheden en goed sanitair. Maar King Kong Hostel moet vooral een plek worden waar wereldreizigers zich snel thuis voelen, iets waar ook de mensen die er werken een grote bijdrage aan gaan leveren. 

Avatar foto
Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst met haar backpack. Ze wordt gelukkig van een HIT workout, lekker eten en een goed feestje!