Algemeen06.10.2013

Wifi ook veilig tijdens opstijgen vliegtuig!


vliegtuigg.jpg
vliegtuigg.jpg

John Legend zingt nog zijn laatste noten en jij wordt vriendelijk verzocht je telefoon, waarop je muziek luistert, uit te zetten, het vliegtuig gaat namelijk dalen. Momenteel is het alleen vanaf 10.000 voet toegestaan om überhaupt elektronica te gebruiken, maar de adviescommissie van de Amerikaanse luchtvaart organisatie FAA ziet hier verandering in. 

Momenteel moet de wifi tijdens de vlucht uitgeschakeld blijven. Enkele tijd terug maakte de FAA al bekend dat e-readers en tablets in ‘vliegtuigstand’ wel gebruikt mochten worden tijdens het stijgen en dalen. Maar er blijkt nu meer verandering te komen.

Een heel klein deel van de vliegtuigen die geregeld de lucht in gaan zijn voorzien van een wifi-netwerk. In deze toestellen is het toegestaan om vanaf 10.000 voet het wifi-netwerk te gebruiken. Volgens de FAA moet dit ook tijdens het opstijgen en landen kunnen.  Paul Misener, lid van de adviesgroep, geeft aan dat dit al mogelijk moet zijn in een overgrote meerderheid van vliegtuigen.

Het verbod op mobiel bellen en internetten via 3G of 4G blijft nog wel gelden. Dit zou namelijk het communicatiesysteem op de grond kunnen beïnvloeden. De commissie zou graag zien dat de bestaande regels worden heroverwogen. Voorspelling is dat in de VS eind 2015 al 85 procent van de vloot de mogelijkheden biedt. Ook KLM voert sinds dit jaar verschillende tests uit. Het is mogelijk om voor €20 per vlucht wifi af te nemen.

Zou het jou vlucht aangenamer maken als je gebruik kan maken van wifi tijdens je reis?

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.