`

Algemeen01.11.2013

NBTC: toerisme in Nederland groeit, meer toeristen, meer banen


nbtc.png
nbtc.png

De verwachting is dat Nederland in 2025 ongeveer 16 miljoen buitenlandse toeristen mag verwelkomen. Dat betekent dat er van 2012 tot 2025 een stijging zal plaatsvinden van 30 procent ten opzichte van 2012, 2 procent per jaar.

Dat blijkt uit het toekomstperspectief ‘Destinatie Holland 2025’ dat door NBTC Holland Marketing is gepresenteerd. Internationaal reizen wordt voor steeds meer mensen mogelijk, waardoor het toerisme in ons land kan groeien. Het zijn met name de ‘welvarende babyboomers‘ die hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

molen

De meeste buitenlandse toeristen komen uit Duitsland, en dat zal ook zo blijven. De verwachting is dat er in 2025 ongeveer 3,5 miljoen bezoekers uit Duitsland naar Nederland zullen komen. Op dit moment staat het Verenigd Koninkrijk op nummer twee, maar in 2025 is het België die na Duitsland de meeste toeristen levert. Zo’n 2,2 miljoen Belgen zullen dan naar ons land komen. Maar ook China en de Verenigde Staten leveren een hoop toeristen, en vormen met Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk de top vijf.

Het stijgende aantal toeristen dat ons land bezoekt heeft natuurlijk een aantal positieve gevolgen. Zo zullen meer toeristen meer gaan besteden, als gevolg waarvan de werkgelegenheid in het toerisme in ons land zal groeien. In potentie komen er 20.000 banen bij tot aan 2025. “Toerisme is een aaneenschakeling van belevingen en ervaringen” volgens het NBTC. Er ligt een grote kans om te groeien, maar voor succes is het wel van belang dat betrokken partijen samenwerken om samen tot dat succes te komen. 

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.