Algemeen04.11.2013

Nu ook een uilencafé in Japan


uilencafé.jpg
uilencafé.jpg

Wij vonden de kattencafés in Londen en Parijs al bijzonder. Daar drink je koffie of thee, met een kat op schoot. Bedacht voor mensen die graag gezelschap van een kat willen, maar er zelf geen kunnen houden. In Japan gaan ze nog een stapje verder, daar is een kattencafé alweer oud nieuws. Je vind daar namelijk uilencafés. Het is de nieuwste rage: je drinkt een kopje koffie of thee, in gezelschap van een uil. Na het succes van het eerste uilencafé, zijn er nu al een stuk of vijf uilencafés te vinden. Onder andere in Tokyo.

De uilencafés hebben namen als Tori no Iru Cafe (het café met de vogels) en Fukurou Sabou (uilen theehuis). Het is niet de bedoeling dat je de uilen aanraakt, want het zijn bijzondere vogels die niet van aanraking houden. In het ene café mag je ze wel aanraken, in de andere niet. Maar het concept is hetzelfde als met de katten: je hebt gezelschap van de dieren terwijl je wat eet of drinkt. 

uilen

Natuurlijk is de dierenbescherming het niet eens met dit soort cafés, want uilen zijn simpelweg geen huisdieren die je binnen kunt houden. Zo kunnen ze ook behoorlijk gevaarlijk worden als ze zich bedreigd voelen. Het advies van de dierenbescherming is dan ook dat je uilen beter niet binnen kunt houden. Maar goed, in Japan houden ze wel van een beetje extravagant. De meeste belangrijke vraag is nu dan ook: wat zal het volgende dierencafé worden? Konijnen? Honden? Slangen? Kippen? Who tells…. 

Bron: Tokyotimes

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.