Algemeen27.11.2013

Extreme World Geeft je een kijkje in de meest gevaarlijke steden ter wereld


Al eerder schreven wij op Travelvalley over de meest gevaarlijke landen ter wereld. Gevaarlijke bendes, wapenbezit en nog veel meer dingen zorgen ervoor dat deze landen voor toeristen niet prettig te bereizen zijn. Natuurlijk broedt er bij de echte reiziger altijd nieuwsgierigheid naar het reilen en zeilen in zo’n land. Super gaaf dus dat Discovery Channel met nieuw seizoen Extreme World komt, dat zes extreme en gewelddadige plaatsen van binnenuit belicht.

Venezuela is een van de rijkste olielanden ter wereld, maar ook een van de gevaarlijkste. Zo zijn er bijvoorbeeld in het afgelopen jaar al 1.700 moorden gepleegd. Wat niet verwonderlijk is, als je bedenkt dat gemiddeld de helft van de 14 miljoen inwoners in het bezit is van een vuurwapen. De Britse acteur en onderzoeksjournalist Ross Kemp bezoekt de hoofdstad Caracas om te horen en te zien hoe het aantal moorden sinds 2011 enorm is toegenomen. Justitie heeft namelijk in 2011 40 procent van alle gevangenen vrijgelaten. Ook brengt Kemp een bezoek aan Karachi, de hoofdstad van Pakistan. Afgelopen jaren is de stad veranderd in een waar slagveld, met 35.000 moorden in de afgelopen tien jaar. Kemp gaat ook langs drugsstad Marseille, het met armoede geteisterde Glasgow, gevaarlijke delen van Kenia en de grootste moordstad van de VS: New Orleans.

De gevaarlijke steden worden van binnenuit belicht. Bendeleiders, politieofficieren en hulpverleners komen aan het woord. Kemp is niet bang, want zelfs bij invallen van arrestatieteams, waarbij de kogels en bakstenen om zijn oren vliegen staat hij vooraan. Wil jij dit niet missen? Vanaf zaterdag 4 januari 23.00 uur kun je hem zien bij 
Discovery Channel

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.