`

Algemeen26.12.2013

Niets te doen vandaag? Wees creatief met oude plattegronden en routekaarten!


Gisteren iets te veel gegeten en gedronken? En heb je vandaag eigenlijk ook niets op de planning staan, behalve bankhangen en kerstfilms kijken? Je kunt je dag ook nuttiger en creatiever besteden. Voorwaarde is wel dat je een paar oude plattegronden in huis hebt, van landen of steden waar je bent geweest. Een routekaart of wereldkaart is ook prima. Verder heb je nog een schaar en plakband nodig. Dan zal ik je laten zien wat je voor leuke dingen hiermee kunt doen!

vlaggetjes
vlaggetjes

#1 Kaft je reisboeken

Pak je favoriete reisboeken uit je boekenkast, en kaft die met de oude plattegronden of routekaarten. Of de zijkant kun je dan nog met een dikke zwarte stift in mooie letters de titel van het boek schrijven, zodat je ze wel nog kunt herkennen. 

#2 Pak er cadeautjes mee in

Moet je vandaag nog op bezoek bij familie om kerstmis te vieren, en geven jullie elkaar ook cadeautjes, zorg dan een keer voor origineel inpakpapier. Extra leuk met een handgeschreven kaartje met persoonlijke boodschap eraan. 

#3 Inlijsten

Knip het mooiste stukje van de kaart uit, en lijst dat in. Dan kan zijn het centrum van een stad of een andere bijzondere locatie. Dat uitknippen kan je ook nog een bijzondere vorm geven, bijvoorbeeld een ster of een hartje. Mooi lijstje er omheen en klaar is Kees! 

Dat kan je trouwens ook met meerdere plaatsen doen, en die dan weer naast elkaar hangen voor een mooi effect! 

#4 Maak er vlaggetjes van

Knip de kaarten in de vorm van vlaggetjes, en plak ze aan een lang koord. Voor het volgende feestje hoef jij geen slingers meer te kopen, die heb je zelf gemaakt van jouw favoriete bestemmingen! 

#5 Maak er onderzetters van

Pak je huidige onderzetters erbij, en knip deze vorm uit in de oude plattegronden en routekaarten. Dat borrelt een stuk lekkerder, met uitzicht op de straten van jouw favoriete stad!

onderzetters
onderzetters
cadeautjes
cadeautjes
kaften
kaften
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.