Algemeen02.11.2009

Met Kite Buggy’s door de Sahara….


kite.jpg
kite.jpg

Een bizar idee maar wel erg gaaf! Puur op de wind dwars door de Sahara surfen met je Kite Buggy! Een groep extreme sporters uit Australië en Nieuw Zeeland hebben dit volbracht en daarmee de recordboeken gehaald. Zij hebben de langste Kite buggy tocht gemaakt en hebben als eerste alleen op windenergie de Sahara doorkruist. Het oude record stond op 1.000 kilometer dwars door de Gobi woestijn.

De tocht begon in augustus in de woestijn van Marokko en zou zich over 2.500 kilometer aan zwaar terrein naar Dakar in Senegal moeten leiden. Het doel was zo’n honderd kilometer per dag af te leggen. De reis was niet zonder gevaren, ten eerste de zandstormen die kunnen woeden in de Sahara leverden het team al een bezoek aan het ziekenhuis op. Dat was nog maar een kleinigheidje vergeleken met de mijnenvelden en terreurgroepen die ze moesten ontwijken. Na een kleine maand arriveerde het team in Dakar. Mission Accomplished! Voor meer verhalen en info over de tocht zie.

Avatar foto
Adriaan de Visser

Adriaan is Channel Insights & Category Manager bij Bacardi Nederland, en heeft al veel van de wereld gezien in Europa en de Verenigde Staten. Next destination: rondreizen in Azië.