Algemeen05.01.2010

Handige parkeerinfo en meer in de ANWB Routeplanner


Om een route die je wilt gaan rijden te plannen heb je veel verschillende opties. Je kunt een navigatiesysteem in je auto gebruiken, apps op je telefoon zoals Google Maps, of je gebruikt de ANWB routeplanner, die zeker zo handig is.

ANWB Routeplanner

In de routeplanner van de ANWB kun je een route laten uitstippelen van A naar B. Dat kan een route in Nederland zijn, maar ook in het buitenland. En dat is handig om te gebruiken als je op vakantie gaat. Het prettige aan deze manier van navigeren is dat je allerlei extra handige informatie direct beschikbaar hebt, zoals actuele verkeersinformatie, parkeerplaatsen, oplaadpunten voor elektrische auto’s, tankstations en hotels en campings langs de route.

De ANWB routeplanner zal op jouw verzoek de snelste route plannen, de kortste route of de leukste route die je het meest plezier gaat opleveren. Voor de leukste route kun je aangeven of je graag veel of weinig bochten en heuvels wilt onderweg. Wil je tolwegen of snelwegen vermijden, dan klik je dat ook aan en de voor jou ideale route wordt berekend.

Handig is dat je direct ook ziet wat de kosten zijn voor brandstof die je onderweg mogelijk gaat verbruiken. En dat zijn toch wel aardig wat voordelen ten opzichte van andere navigatiesystemen en apps, die eigenlijk vooral de ideale route voor je uitstippelen. De ANWB routeplanner geeft veel meer handige informatie die goed van pas komt als je op vakantie gaat.

Bekijk hier de ANWB Routeplanner.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.