Algemeen22.08.2014

4 manieren om wanderlust te bedwingen tussen twee reizen in


Ook zo verslaafd aan reizen? De periode tussen twee reizen in kan voor echte verslaafden die last hebben van wanderlust een zware periode zijn. Daarom geef ik je graag 4 tips om de tijd tussen twee reizen te doden en je wanderlust te bedwingen.

1. Ga op reis in je eigen stad

Hoe mooi de rest van de wereld ook is, je woont waarschijnlijk niet voor niets in de plaats waar je woont. Door vaak op reis te gaan vergeet je soms hoe mooi jouw eigen stad is. Ga daarom tussen twee reizen in ook eens op reis door je eigen stad. Lees online wat reisblogs adviseren om te doen in jouw stad, bezoek eens een museum en ga eten in een restaurant waar je nog nooit geweest bent. Neem ook eens een camera mee als je door je eigen stad loopt en kijk ernaar alsof je een toerist bent. Door het oog van de camera ziet jouw stad er ineens heel anders en waarschijnlijk veel mooier uit!

2. Plan de volgende reis

Wanderlust bedwing je pas echt door alvast de volgende reis te plannen. Niets is leuker – op echt reizen na dan – dan het lezen over bestemmingen en kiezen waar jij naartoe wilt gaan. Zoek niet alleen naar reisblogs, maar kijk vooral ook op Instagram en Pinterest voor inspiratie. Voer op Instagram de hashtag van jouw volgende bestemming in, en kijk of je onder de indruk bent van de foto’s die je ziet.

Zoek ook eens naar bestemmingen waar je waarschijnlijk nooit gaat komen. Ben je bijvoorbeeld een liefhebber van veel luxe, en zul je dus nooit van je leven gaan backpacken in de binnenlanden van Vietnam, toch zul je zien dat je geniet van het het lezen over deze bestemming en het bekijken van foto’s. Onderzoek heeft bewezen dat zelfs dit al een kick geeft! Ideaal dus om je wanderlust te bedwingen.

3. Ga op reis met Google Maps

Het internet geeft je heel veel mogelijkheden om digitaal op reis te gaan. Bijvoorbeeld met Google Maps. Inmiddels zitten meer dan 57 landen in Street View en reis je dus digitaal door een ander land. Zo kun je zelfs de Grand Canyon bezoeken en op reis gaan naar de Galapagos Eilanden. Of ga stedentrippen door de straten van Londen en Berlijn. En dan allemaal lekker thuis op de bank, tot je eindelijk zelf weer echt op reis mag!

4. Get out & get lost!

Niet alleen je eigen stad, maar zeker ook je eigen land heeft veel meer te bieden dan jij denkt. Waarschijnlijk heb je nog maar weinig in eigen land gezien en dat is jammer. Stap in de auto en blijf rijden tot je twee uur verder bent. No rules, kijk maar waar je uitkomt. Of dat nu de stad is of het strand, laat je leiden door toeval en geniet van waar je ook uitkomt. Zo kom jij de tijd tussen twee reizen in wel door!

Get out & get lost!
Get out & get lost!

Picture credits: Bruno de Regge

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.