Algemeen19.09.2018

​4 tips voor het maken van voetbalreizen


Het voetbalseizoen is weer volop in gang. In Nederland is de Eredivisie voor velen leuk om te volgen. Maar leuker nog: voetbalreizen maken. Een wedstrijdje in het buitenland meepakken is voor de echte voetbalfan natuurlijk onmisbaar. Fans van PSV en Ajax hebben door de mooie loting in de Champions League een aantal leuke voetbalreizen en wedstrijden voor de boeg. Maar ook een competitiewedstrijd in de Engelse, Spaanse of Duitse competitie bijwonen is iets dat je een keer gedaan moet hebben. Of dat nu een derby in Londen is tussen Arsenal en Chelsea, een wedstrijd meemaken op Die gelbe wand bij Borussia Dortmund, of toch een keer El Classico in Barcelona of Madrid zien. Allemaal dingen die bij jou en je andere voetbalvrienden op de bucketlist staan.

En het mooie is: zo’n wedstrijd kan je op alle denkbare manieren gaan bijwonen. Je kan vanuit Nederland met de auto aanrijden. Ben je met een grote groep vrienden dan huur je een bus. Zo worden voetbalreizen namelijk nóg leuker.

Ga je richting Engeland, dan kan je met de trein of boot overgaan. Of vliegen natuurlijk, als je niet zo’n fan bent van een roadtrip. Richting Duitsland is met de trein weer interessant, op wedstrijddagen reis je daar gratis met een kaartje voor een voetbalwedstrijd. Er zijn genoeg mogelijkheden dus. Hieronder lichten we een paar van onze favorieten voor je uit: vier tips voor het maken van de leukste voetbalreizen.

1. Met de eigen auto

Onze favoriet voor het maken van voetbalreizen is de auto. Je hebt lekker veel vrijheid. Kan alles op je eigen tempo doen. En ook de rit ernaartoe kan een leuke beleving zijn. Het moet dan natuurlijk wel een beetje aan te rijden zijn. Maar voor de populairste competities in Europa is dat allemaal wel het geval. Je bent wel wat kosten kwijt aan benzine en tol, maar over het algemeen is dit een goedkope en vaak gezellige variant.

2. Een bus huren

Als je met wat meer man bent is het ideaal om een bus te huren, bij bijvoorbeeld Bakreizen. Daar kan je terecht voor een binnenlandse dagtrip of ook voor een meerdaagse reis naar het buitenland. Je kan kiezen voor eentje met chauffeur, of een kleiner busje en dan zelf (om en om) rijden.

3. Vliegen natuurlijk

Qua reistijd, zeker de voor de wat grotere afstanden, is dit natuurlijk ideaal. Even in een paar uurtjes vliegen naar Barcelona. Dan zal je alleen het vervoer van en naar het vliegveld even ter plekke moeten regelen. Maar met een taxi, Uber of huurauto op locatie ben je al geholpen. Vliegtickets zijn alleen vaak wat duurder rondom populaire wedstrijden. Dus tijdens het boeken moet je dan wel even creatief zijn.

4. Met de trein

Een optie waar niet vaak naar gekeken wordt, maar vaak wel goed te doen is: met de trein reizen. Nadeeltje als je wat verder moet reizen is dat je soms wat vaker over moet stappen. En dat je ter plekke ook wel weer zelf voor vervoer moet zorgen. Maar in een aantal grote, populaire voetbalsteden is er altijd wel de optie om de metro te pakken. Verder reserveer je vaak de plaatsen als je met de trein gaat, dus dan ben je verzekerd van een zitplek. En dan heb je niet die Nederlandse taferelen van moeten staan in de trein.

Opties genoeg voor een leuke voetbalreis. Nu nog een leuk gezelschap en een mooie wedstrijd vinden om te gaan boeken. Welke wedstrijd zou jij nog graag een keer bezoeken?

Tips voetbalreizen

Heb je zin om samen met je vrienden een keer een voetbalreis te maken? Lees dan deze tips ook nog even door, wellicht komen ze van pas.

Plan je reis

  • Zoek je alleen losse wedstrijdtickets kijk dan ook even bij VoetbalticketXpert. Zij bieden kaarten voor alle topclubs in Europa.
.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.