Algemeen02.02.2010

Vacansoleil favoriet bij online oriëntatie naar camping in Frankrijk


Bij oriëntatie op internet naar een camping in Frankrijk, is de website van Vacansoleil de meest favoriete. Dat blijkt uit de meest recente Web Performance Scan van WUA! De resultaten liggen echter dicht bij elkaar. Vacansoleil wint nipt voor VrijUit. De derde plaats is voor VacanceSelect.

Voor het onderzoek nodigde WUA! veertig respondenten uit, tussen de 20 en 48 jaar oud. Zij kregen de volgende case voorgelegd: “Je wilt aankomende zomer, begin juli, graag met je gezin op vakantie naar Frankrijk. Je wilt een accommodatie op een camping huren. Je wilt twee weken op vakantie en het liefst tussen 1 en 5 juli aankomen op de bestemming.” De deelnemers mochten vervolgens zelf bepalen welke elementen doorslaggevend waren in het bepalen van de voorkeur. Aan de hand van het zoekgedrag en de genoteerde indrukken berekende WUA! de cijfers voor de verschillende deelaspecten, om zo tot een winnaar van de Web Performance Scan te komen.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.