Algemeen24.02.2010

In navolging op het zoutkaartje, nu 1e klas reizen


zoutkaartje1.jpg
zoutkaartje1.jpg

Tijdens het slechte winterweer, ging het niet zo goed met de NS. Een sterke ontregeling van het treinverkeer was het gevolg, met veel ongemak voor de reiziger. Met het zoutkaartje en wat gratis kopjes koffie dacht de NS de reizigers voldoende tegemoet te komen. Omdat dat blijkbaar niet voldoende was, biedt de NS reizigers nu een overgangskaartje aan: in combinatie met een 2e klas kaartje een hele dag 1e klas reizen.

De strenge vorst en stuifsneeuw zorgden voor bevroren wissels en defecte treinen. Ondanks uitgebreide testen in klimaatkamers, waar wij de meest extreme omstandigheden laten nabootsen, bleek een aantal van onze treinsoorten tijdens het decemberweer toch storingen te vertonen.

In de werkplaatsen van ons onderhoudsbedrijf is vervolgens dag en nacht gewerkt om de defecte treinen weer snel op de rails te krijgen. In meerdere landen bleken er vergelijkbare problemen te zijn, waardoor in heel Europa een oplopend tekort aan reserveonderdelen ontstond. De achterstand in onderhoud werd minder snel ingelopen dan gebruikelijk, waardoor wij genoodzaakt waren de dienstregeling aan te passen en een beroep te doen op uw flexibiliteit.

Als maatregel hebben wij reservetreinen met de hoogste spoed weer klaargemaakt. Hiermee hebben wij een deel van het tekort kunnen opvangen.

Een gratis kopje koffie, een kommetje erwtensoep of een belegd broodje: het waren kleine gebaren waarmee NS-medewerkers uw ongemak probeerden te verzachten. In totaal hebben wij circa 900.000 gratis consumpties aangeboden.

Uit de vele reacties blijkt dat reizigers, ondanks alles, veel begrip hebben voor de situatie waarin NS zich bevond. Wij zijn al onze klanten zeer erkentelijk voor het getoonde vertrouwen.

Dat vertrouwen willen wij blijven verdienen. Nog vóór de lente begint, gaan wij aan de slag om onze treinen winterbestendig te maken. NS investeert daarin op korte termijn 15 miljoen euro. Op de langere termijn komt daar nog eens 35 miljoen euro bij. Ook actuele en adequate reisinformatie bij ontregelingen krijgt extra aandacht.

Graag bieden wij u een gratis Overgang 2-1 dagkaart aan waarmee u met NS-treinen. Een gebaar waarmee wij onze waardering voor u als vaste klant willen uitdrukken.
U bestelt uw Overgang 2-1 dagkaart hier.

Wij danken u voor uw begrip en geduld in de afgelopen periode.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.